×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

KIDS: 3X tip voor kinderfeest meisjes

Een tijdje terug gaf ik jullie 5 tips voor een gezond kinderfeestje voor jongens. En vandaag is het tijd voor de meiden! Bij een partijtje moet natuurlijk veel en lekker eten aanwezig zijn. En dit hoeft echt niet allemaal ongezond te zijn. Vandaar vandaag 3 lekkere, feestelijke én gezonde foodtips voor kleine, jarige chicks!

CHOCOLADE FONDUE LOLLY GEZOND 738

1. Chocolate Party!
Chocolade hoort bij meisjes en meisjes bij chocolade. Daar kunnen we gewoon niet omheen. Gelukkig is pure chocola helemaal niet zo ongezond. Maak bijvoorbeeld deze geweldige healthy chocolade-lolly’s! Daar steelt je dochter toch zeker de show mee? Of maak een healthy easy brownie. Gezellig voor een wintersfeestje: meiden bij de openhaard met healthy hot chocolate. Lekker chillen! Het is ook makkelijk om je eigen gezonde bonbons te maken. In een ijsblokjes vorm kan je gesmolten pure chocolade schenken en hier een hazelnoot, amandel of zelfs rozijntjes indoen. Ook leuk om samen met de meiden te maken!

2. Glamour feest met mocktails! 
Kleine chicks zijn natuurlijk dol op Glamour. Een tafel vol make up, waar de dames uren mogen tutten. Vervolgens mooi opgemaakt met z’n allen op een fotoshoot en tot slot stylish aan de mocktails. That is what girls like, right? Maak bijvoorbeeld een frambozen frizzle door voor één glas een handje frambozen, 2 of 3 blokjes ijs een scheutje spa rood en het sap van 1 sinaasappel met elkaar te mengen. Of een orange-strawberry tornado, waarvoor je eerst een half glas smoothie van sinaasappelsap en aardbeien maakt en vervolgens het glas aanvult met spa rood en een klein beetje citroensap. Zo heb je hele chique, maar gezonde drankjes om te proosten op de verjaardag van je kleine chick!

3. Home made bananenchips
Chips is toch wel een must have snack voor feestjes. Je kan gelukkig gezonde chips maken zoals groentechips of bananenchips. Voor bananenchips heb je alleen banaan en citroensap nodig. Verwarm de oven voor op 80 graden, het liefst op hete lucht stand. Snij de banaan in dunne plakjes en leg de plakjes op een bakplaat. Zorg ervoor dat de plakjes niet op elkaar liggen, want dan blijven ze plakkerig. Knijp een halve citroen uit over de bananenplakjes en zet ze 1,5 uur in de oven. Als je de plakjes uit de oven haalt kan het zijn dat ze nog een beetje plakkerig aanvoelen aan de binnenkant. Maar geen zorgen! Dit verdwijnt als je ze hebt laten afkoelen. TIP: Blijf geduldig! Het versnellen van het bakken door de grill aan te zetten of de oven warmer te maken zorgt ervoor dat de bananen verbranden. Het enige wat je kan doen voor een sneller resultaat is dunne plakjes snijden.

Veel plezier met feestvieren!

YES, DE DERDE DRUK VAN ONS BOEK IS IN DE MAAK. WOW! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

ABONNEER JE OP ONS YOUTUBE KANAAL!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN  TWITTER!

mocktails

bananenchips

Dit recept is geschreven op 19-11-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member