×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

De perfecte picknick checklist

Bij mooi weer zitten wij niet de hele dag binnen, dan is het picknick time! En dan natuurlijk wel met een goed gevulde picknickmand, een must! Zonder iets vergeten te zijn. Niks irritanters dan net je kleedje te hebben uitgespreid en dan te ontdekken dat je een essential mist. De kurkentrekker bijvoorbeeld, om maar wat te noemen.

Picknick checklist

Om de ideale picknick te organizen hebben we even wat handigheidjes én lekkere receptjes op een rij gezet. Doe er je voordeel mee!

Bring the essentials
Er zijn paar handige voorwerpen die je niet mag vergeten tijdens een picknick.
1. Een picknickkleed
Dit kunnen verschillende soorten kleden zijn, maar wij hebben een favoriet! Er bestaan picknickkleden met een plastic ondergrond terwijl de bovenkant lekker zacht is. Hierdoor blijven je billen altijd lekker droog wanneer de grond een beetje vochtig is.
2. Kurkentrekker
Voor de wijndrinkers onder ons. Of zorg ervoor dat je altijd flessen met een draaidop meeneemt.
3. Plastic glazen
Het liefst in leuke kleurtjes natuurlijk! En vergeet ook de plastic prosecco-glazen niet ;).
4. Koeltas met koelelementen
Niets zo fijn als een koud glaasje wijn of limo ☺
5. Tupperware dozen
Om al je gemaakte hapjes en snacks makkelijk en schoon in te vervoeren.
6. Bordjes en bestek
Wegwerpvarianten zijn het handigst! En vergeet niet om een apart snijmesje mee te nemen.
7. Afvalzak
Plastic bordjes, vies bestek, lege pakken sap… Het is handig om een vuilniszak mee te nemen zodat je die heerlijke plek waar je gepicknickt hebt ook schoon kan achterlaten.

Receptjes
Altijd leuk om niet alles kant en klaar te kopen, maar te picknicken met simpele, leuke, home made hapjes. Hier onze favo’s;
1. Sandwiches
Kaas met gegrilde groenten, hummus met paprika, cottage cheese met avocado… Of maak deze mini-sandwiches met eiersalade of zalm.
2. Drankjes
Sapjes en wijn is lekker, maar zelfgemaakte drankjes doen het ook goed. Hmmm home made limonade. Klik maar eens hier voor de recepten.
3. Salades
We love brood met smeerseltjes, maar een gezonde salade mag niet ontbreken op een picknick. Bijvoorbeeld een heerlijke gevulde couscoussalade met veel groenten. Zoals deze variant met zoete aardappel en feta. Of een simpele pastasalade.
4. Snacks
Zelfgemaakte snacks waar jij de show mee steelt, daar draai jij je hand niet voor om, toch? Rooster kikkererwten in de oven tot een lekkere crunchy snack to go en snijd verschillende soorten groenten in stukjes om op te smullen met een dipsaus. Komkommers, worteltjes, selderij, paprika. Deze kan je fijn dippen in bijvoorbeeld hummus. Hier lees je hoe je dit maakt. Oh ja; altijd handig om mee te nemen zijn zout, peper en klein flesje olijfolie.

Als je nou een échte picknick pro wilt zijn, denk dan ook aan: zonnebrandcrème, spelletjes, tijdschriften, kussentjes en kleedjes voor wanneer het ‘s avonds begint af te koelen. Have fun!

Wat zijn jullie echte must items die je mee neemt voor een dagje picknicken? Wij horen ze graag!

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG ONS OP INSTAGRAM EN TWITTER!

Picknick

That’s the way we like it! Home made picknick hapjes!

Dit recept is geschreven op 18-07-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member