×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

5x ontbijten met gezonde wafels

Wat is er beter dan ontbijten met gezonde wafels? Wij zouden ‘t niet weten! In dit lijstje vind je gezonde wafels, die je prima kunt eten als je gezond bezig bent. Enne, mocht je geen wafelijzer of wafelvormpjes hebben, een grillpan of tosti-ijzer voldoet ook! Lever je alleen een klein beetje in op de looks, maar zéker niet op de smaak. 😉 Wij kunnen zelf niet meer zonder een wafelijzer en maken ‘t regelmatig samen met onze kids!

1. Gezonde speculaas-ontbijtwafels

Klaar voor je nieuwe lievelingsontbijtje? Komt-ie: de gezonde speculaas-ontbijtwafels uit ons Kids love cooking-kookboek! Perfect voor de hele familie! We gebruiken speculaaskruiden, vers rood fruit, walnoten en nog meer lekkers. Aanrader!!

2. Gezondere appel-kaneelwafels

Deze heerlijke ontbijtwafels zijn om je vingers bij af te likken! Genoeg reden om aan de slag te gaan met deze gezondere appel-kaneelwafels dus. Best verantwoord, want op de honing na komt er geen suiker aan te pas!

3. Hartige groene ontbijtwafels

Je dag kan niet meer stuk als je jezelf ‘s ochtends trakteert op deze hartige groene ontbijtwafels. Maak een heerlijke wafel van spinazie, bloem en ei en serveer ‘m met frisse cottage cheese on top. Enjoy!

4. Gezonde wafels met banaan – 2 ingrediënten

Maak kennis met deze heerlijke, zoete bananenwafels. Dat zijn gezonde wafels met banaan, in totaal heb je maar 2 ingrediënten nodig! Jep, 2. Banaan en ei. En natúúrlijk kun je ze vervolgens opeten met een klodder Griekse yoghurt of kwark.

5. Gezondere ontbijtwafels

Deze wafels hebben we met een wafelvormpje gemaakt, die we in de oven zetten. Uiteraard kun je ‘m ook gewoon met je wafelijzer maken! Je hebt maar 5 ingrediënten nodig voor de wafels. Zelf gooien we er graag wat aardbeien en blauwe bessen overheen, heerlijk!

Zoals we al zeiden, vinden we ‘t leuk om wafels en andere baksels samen met onze kids te maken. Vaak maken we iets uit ‘t Kids love cooking-kookboek. Hierin vind je heerlijke en gezonde kidsproof gerechten voor alle momenten van de dag. En nee, daar hoef je dus niet in je eentje voor in de keuken te staan. De recepten in dit boek zijn zo in elkaar gezet dat je ze samen met je little one(s) kunt bereiden. Vanaf een jaar of 7 kunnen ze zelfs bijna zelfstandig aan de slag en vanaf 3 jaar kunnen ze al volop taakjes doen van de ‘kleine chef’-lijstjes die je blij elk recept vindt. Hoe leuk is dat?!

Dit recept is geschreven op 24-02-2024

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member