×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

5x gezonde weekendontbijtjes

Ben jij net als ons ook weer even lekker gezond bezig in januari? Voor ons betekent dat nog steeds héél lekker eten, maar dan gewoon met wat gezondere ingrediënten. Want écht, geloof ons, gezond eten betekent niet alleen maar oneindig veel groene smoothies wegtikken. Kijk deze 5x gezonde weekendontbijtjes maar eens. Net wat uitgebreider dan doordeweeks, maar nog steeds makkelijk en snel te maken. Zoals je ons kent, dus! 😉

1. Ontbijttaart met roodfruit met 5 ingredienten

We gooien maar meteen hét unique selling point van deze taart erin: dit plaatje is te maken met 5 ingrediënten. Ja echt, VIJF! Lijkt wel een kunstwerkje, toch? Enne niet onbelangrijk, dit weekendonbtijtje is ook nog eens niet normaal zo lekker.

2. Gezonde carrot cake uit een mok

Hoe leuk is dit? Worteltaart uit een mok als weekendontbijt! Worteltaart is altijd een goed idee! En al helemaal als je ‘m in een mok kunt maken. Zo is-ie namelijk snel en supermakkelijk gemaakt. En ook weleens fijn: die worteltaart blijkt nog best gezond te zijn

3. Banoffee baked oats

Een soort bananenbrood, maar dan anders: deze banoffee baked oats zijn om te smullen. Én best een beetje healthy. Een perfect weekendonbijtje dachten wij zo.

4. Gezonde pancakes met pinda in 15 minuten

Fan van pindakaas? Goed nieuws! Deze gezonde pancakes met pinda zijn een perfect ontbijtje voor als je een écht lekkere eerste maaltijd van de dag wilt, zonder dat die maaltijd meteen heel ongezond is.

5. Gezonde scones met frambozen

Deze gezonde scones met frambozen zijn om je vingers bij af te likken én verantwoord. Je maakt ze lekker met speltmeel en honing. Dit weekendontbijtje wíl je toch gewoon? En ze zijn al inj 25 minuten klaar!

Benieuwd naar nog meer inspiratie naast deze heerlijke weekendontbijtjes? Onze blog staat bomvol gezonde ontbijtjes. En dan niet alleen, je vind ook gezond bakken of gezond dineren met maar 6 ingrediënten tussen al onze recepten. Wil je ze liever de gezonde recepten lekker fysiek bij de hand tijdens het koken of bakken? Dan hebben we het back on track 8 weken plan of het Het back on track – kookboek voor jou! Genoég lekkere recepten die jou helpen om back on track te blijven dus. Een extra steuntje in de rug nodig? Doe dan gezellig mee met onze Ecourse – back on track!

Dit recept is geschreven op 09-01-2024

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member