×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

5 x wat te maken met: komkommer

Vandaag weer een nieuwe 5 x wat te maken met voor jullie, ditmaal met komkommer. Komkommer is voor velen vaak een key ingrediënt in de salade. Staande voor het groenteschap vallen die lange groene groentjes ook wel op :). En ze smaken ook nog eens heerlijk fris. Zeker in de zomer omdat ze zo lekker sappig zijn. Picknickmandje gevuld met lekkere broodjes en kaas? Een komkommer maakt het af!

Hallo bord bomvol kleurrijke en gezonde groentjes!

Pad thai salade met -jawel- komkommer!

Gelukkig is de komkommer ook nog eens gezond door de aanwezige vezels en voedingsstoffen en bevat deze weinig calorieën. That’s the way we like it! Hierbij onze 5 recepten met komkommer. 

1. Komkommercappucino
Komkommercappucino? Ja dat klinkt een beetje gek. Maar dit recept is gelukkig hartstikke lekker. Van komkommer kan je heel gemakkelijk een soep maken. Lekker simpel en skinny. Prima als lunch met een stukje geroosterd brood erbij. Klik hier voor het recept.

2. Mini-sandwiches: eiersalade & zalm-komkommer
Komkommer is een prima groente voor op brood. Een lekkere boterham met kaas pimp je op door deze te beleggen met wat stukjes komkommer. Hiermee kan je eindeloos variëren. Ook een onwijs lekkere combi: zalm met komkommer! Kijk maar eens hier voor het recept.

3. Krokante zalm met romige komkommer-topping
Wij eten regelmatig vis en zalm gaat er altijd makkelijk in! Gezonde vetten, we like! En al vinden wij een simpel stukje zalm op ons bord natuurlijk lekker, het liefste maken wij van ons eten altijd een feestje! Met deze romige komkommer-topping met kwark lukt dat je wel. Hier vind je het recept.

4. 3 x gezonde smoothie
Dat komkommer ook hartstikke lekker is in een smoothie weet je vast al. Groenten lenen zich prima voor een smoothie al is het in het begin misschien nog een beetje wennen zoals bij onze boerenkoolsmoothies. Well, get used to it cause it’s delicious. In dit overzichtje vindt je de lekkere smoothie met komkommer terug.

5. Pad Thai salade met kip
Waarschijnlijk gebruiken de meeste van jullie komkommer het vaakst in, ja ja, de salade! And why not, daar past dit groentje prima in! Griekses salade met komkommer, tomaat en feta. Jammie. Maar ook in deze salade-variant smaakt de komkommer onwijs lekker. De basis van deze salade is groenten en kip! Hier vindt je het recept.

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG ONS OP INSTAGRAM EN TWITTER!

Komkommer, bouillon en een klein beetje room. That's all.

Dit recept is geschreven op 21-06-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member