×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

3 x boerenkool smoothie

Officieel is de winter over op 21 maart, maar gelukkig kunnen wij tóch nog even lekker genieten van onze vriend de boerenkool. Want ook in de maanden maart en april is dit groene groentje nog volop verkrijgbaar in de winkels. En dit keer gebruiken we ‘m niet in een ouderwetse, winterse stamppot maar in een energizing smoothie! Boerenkool is behoorlijk voedzaam, in Amerika wordt rauwe boerenkool (kale) zelfs beschouwd als een superfood. En dat is niet voor niks!

Boerenkool-peer-banaan-aardbeien smoothie

Ziet er lekker uit toch?

Boerenkool bezit een hoge voedingswaarde. Naast veel vezels, die natuurlijk goed zijn voor onze spijsvertering en stoelgang, bevat boerenkool ook veel vitaminen. Een flinke portie bevat zelfs meer vitamine C dan een sinaasappel! En ook wat betreft je mineralentoevoer zit je bij boerenkool niet verkeerd. 1 portie boerenkool bevat bijvoorbeeld al meer calcium dan 2dl melk. Maar naast al deze fijne eigenschappen bezit deze superfood er nog wat goeds: het is namelijk samen met spirulina en chlorella een echt chlorofylbommetje. En chlorofyl is best belangrijk. Dit molecuul staat bekend om zijn ontgiftende en ontstekingsremmende eigenschappen. Nice!


Overtuigd? Believe us, onderstaande smoothies zijn echt lekker. Wij moesten eerst ook enorm wennen aan het idee van boerenkool in de smoothie but now we love it! En jullie straks vast ook! Mocht je platte boerenkool kunnen vinden (in de natuurwinkel bijvoorbeeld), scoor die dan. Anders ga je gewoon voor een zak van de wat taaiere, fijngesneden boerenkool die we kennen op stamppot mee te maken. Hieronder 3 smoothie-tips!

1. Boerenkool-peer-banaan-aardbeien smoothie

Men neme voor 2 glazen:
– Handje boerenkool
– 1 peer
– 1 banaan
– Kopje aardbeien, vers of uit de vriezer
– Water

Doe de stukjes fruit in de blender en voeg water toe zodat de stukjes fruit net onder water staan. Even blenden. Dan de boerenkool toevoegen en nogmaals goed blenden.

2. Boerenkool-blauwe bessen-ananas smoothie

Men neme voor 2 glazen:
– Handje boerenkool
– Kopje blauwe bessen, vers of uit de vriezer
– Kopje ananasstukjes, vers of uit de vriezer
– Water
– Eventueel: stukje avocado om de smoothie wat romiger en vullender te maken

Doe de stukjes fruit in de blender en voeg water toe zodat de stukjes fruit net onder water staan. Even blenden. Dan de boerenkool en avocado toevoegen en nogmaals goed blenden.

3. Boerenkool-mango-banaan smoothie

Men neme voor 2 glazen:
– Handje boerenkool
– Halve mango
– 1 banaan
– Water
– Eventueel: stukje avocado om het romiger en voller te maken

Doe de stukjes fruit in de blender en voeg water toe zodat de stukjes fruit net onder water staan. Even blenden. Dan de boerenkool en avocado toevoegen en nogmaals goed blenden.

Deze smoothies zijn heerlijk gezond als tussendoortje maar kunnen ook prima in de ochtend als ontbijt gedronken worden. Dan kun je er ook nog wat havervlokken en/of lijnzaad doorheen doen om de smoothie net wat steviger en meer vullend te maken. Het leuke van smoothies is dat je eindeloos kan variëren! Nog een tip: laat je blender altijd op aanrecht staan en zet hem niet terug in een keukenkastje. Hierdoor denk je er simpelweg vaker aan om een heerlijke smoothie te maken!

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Boerenkool-blauwe bessen-ananas smoothie

Smoothie met boerenkool, blauwe bessen en ananas

Boerenkool-mango-banaan smoothie

Mmmm. Smoothie met boerenkool, mango en banaan

Dit recept is geschreven op 03-03-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member