×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

3x gezonde groene smoothie #2

Ons ochtendtafereeltje, ‘s ochtends even samen op de bank ontbijten. Soms met havermoutpap, soms met gewoon (soja)yoghurt met fruit en granola, soms met skinny bananenpannenkoeken en heel vaak met een groene smoothie. Omdat dat een heerlijke healthy power kick-off van je dag is. En ik vind het een prettig idee om dan alvast wat groenten binnen te krijgen. Gezond ontbijten, dus.

GroeneSmoothies

Een hele tijd geleden las je de 3x groene smoothies van Elise al, nu deel ik graag 3 andere groene smoothies met je. Vind je het soms moeilijk om de goede combi’s te vinden? Ik kan je garanderen dat deze jongens echt héérlijk zijn. De hoeveelheden zijn precies genoeg voor 2 personen (ik gebruik dan één zo’n groot Ikea-glas per persoon). Een makkelijk ontbijt. Komen ze!

Banaan-bleekselderij smoothie
Men neme (voor 2 personen):
– 2 handen verse bladspinazie
– 1 stengel bleekselderij
– 1 peer
– 1 banaan
– 100 ml kokoswater
– 100 ml water
Alles in grove stukken en blenden maar!

Aardbei-komkommer smoothie
Men neme (voor 2 personen):
– 1 avocado
– 1 kwart komkommer met schil
– 1 hand aardbeien (6-7)
– 1 halve mango
– 100 ml water
Alles in grove stukken en blenden maar!

Bosvruchten smoothie
Men neme (voor 2 personen):
– 1 halve avocado
– 5 kleine geschrapte wortels (uit zo’n zakje)
– 1 halve banaan
– 1 hand verse frambozen (10-12)
– 1 hand verse bosbessen (10-14)
– 100 ml kokoswater
Alles in grove stukken en blenden maar! Okay, groen zal deze smoothie niet worden, wel gezond en lekker 🙂

Mijn tips:
– Ik gebruik bijna altijd óf banaan, óf avocado, óf allebei om de smoothie echt vullend (en daardoor ontbijtwaardig) te maken.
– Mocht je het in huis hebben; voeg dan wat superfoods toe. Ik doe er regelmatig een eetlepel lijnzaad, eetlepel chiazaad, eetlepel hennepzaad of theelepel spirulinapoeder bij. Daar verandert de smaak niet door.
– Met een staafmixer zijn smoothies niet zo makkelijk te maken, een blender is het beste. Ik gebruik de blender van mijn Moulinex Masterchef.
– Je kunt meer sap maken en dat bewaren in de koelkast voor later. Toch doe ik dat nooit, omdat ik heb geleerd dat smoothies het allergezondst zijn als je ze meteen drinkt en dat de vitamines verloren gaan als je ze laat staan.
– Ik eet ‘s morgens rond 07.45 uur een smoothies en dan later op de ochtend, tussen 10.00 en 10.30 uur, een hand ongebrande, ongezouten noten. Dan heb ik genoeg tot lunchtijd (12.30 uur).

Ingewikkeld: ✯
Duur: 15 minuten

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN TWITTER!

Dit recept is geschreven op 16-05-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member