×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

3x zomerse ovenschotels

Tijd voor deze 3x zomerse ovenschotels. Want wist jij dat ovenschotels ook bij warm weer een uitkomst zijn? Voor ons zijn ze dat in ieder geval zeker. ‘s Ochtend snijden we alvast alle ingrediënten, zodat we de rest van de dag lekker van de zon kunnen genieten. We gaan voor lichte maaltijden die we aan het einde van de dag alleen nog even in de oven hoeven te schuiven. Ideaal!

Als de oven toch bijna al ‘t werk doet, heb jij misschien wel tijd om deze lekkere sangria in elkaar zetten. 😉

1. Pulled chicken ovenschotel met zoete aardappel

We trappen af met een heerlijke 5 or less, namelijk deze pulled chicken ovenschotel met zoete aardappel. Wij serveren ‘m met wat geraspte cheddar on top, heerlijk! Liever vega? Vervang de kip dan door champignons of vega (kip)stukjes.

3x zomerse ovenschotels

2. Kabeljauw met chorizo uit de oven

Huh, kabeljauw met chorizo? Jazeker! Het is misschien een combinatie die je niet zo snel verzint (daar heb je ons immers voor 😉 ), maar wat gaan de smaken goed samen. Zeker in combinatie met de kruidige tomatensaus en een vers stukje ciabatta. Voor een vegetarische ovenschotel vervang je de kabeljauw door twee portobello’s en de chorizo door wat zongedroogde tomaatjes.

Kabeljauw met chorizo uit de oven

3. Mexicaanse zoete aardappelschotel

Ook nummer drie in deze 3x zomerse ovenschotels staat in het teken van zoete aardappel. Dit keer steken we de schotel in een Mexicaans jasje door er avocado en pepers aan toe te voegen. En dat smaakt goed!

Mexicaanse zoete aardappelschotel

Dit recept is geschreven op 31-07-2021

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member