×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

3x gezondere pizza

‘Ik houd niet van pizza’s’. Said nobody. Ever. Hoe fijn dat wij ook wat gezondere varianten van dit all time favo dinner hebben gemaakt! Ze staan in deze 3x gezondere pizza. We maken ze onder meer gezonder door de (normaal nogal koolhydraatrijke) bodem aan te passen. Denk aan een pizza met bloemkoolbodem en eentje waarvan de bodem met kwark en speltmeel is gemaakt. En lekker dat ze zijn!

Heb je meer zin in een andere guilty pleasure zoals kapsalon? No worries, ook daar hebben we meerdere gezonde varianten van gemaakt! Je vindt ze hier.

  1. Skinny bloemkoolpizza (glutenvrij!)
    Als je zo min mogelijk koolhydraten wil eten, dan is deze pizza top! De bodem bestaat namelijk helemaal uit bloemkool, met wat kruiden, een ei en voor de liefhebbers een handje kaas. Geen gluten of koolhydraten dus. Hoe gezond wil je het hebben! En lekker dat -ie is!

2. Pizza tonno

Deze iets gezondere pizza heeft maar 6 ingrediënten: fillodeeg, rode ui, tonijn, champignons, passata en cottage cheese. Geloof het of niet, maar deze pizza tonno is minstens zo lekker als die van de Italiaan.

3. Gezondere shoarmapizza

Twee klassiekers die samen de ultieme guilty pleasure vormen: shoarmapizza. Deze gezondere pizza met kipshoarma kun je gerust vaker op het menu zetten! Hij heeft namelijk een bodem van kwark en speltmeel en een topping van uitomaat en kipfilet.

 

Dit recept is geschreven op 23-01-2021

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member