×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

10x must know anti-katertips

Happy new year!! En hallo knallende koppijn, droge mond en buikpijn; het is tijd voor de welbekende nieuwjaarskater. Gelukkig is Chickslovefood to the rescue met deze 10x must know anti-katertips. Dus pak alvast een groot glas water en neem even rustig de tijd om deze tips te lezen.

Kun je wel een gezonde boost gebruiken? Maak dan een van onze 3x smoothie met groenten.

1. Zorg voor een goede bodem

Alcohol drinken op een bodem van een kleine salade is geen goed idee. Zorg er dus voor dat je voor en na het drinken goed en genoeg eet. Dit zorgt er namelijk voor dat de alcohol in je lichaam beter wordt afgebroken. Maar wat is dan ‘goed’ eten, vraag je je nu misschien af. Vooral voeding met een hoog vetgehalte! Dit zorgt ervoor dat alcohol langzamer wordt opgenomen in je bloed. Kies hier bij voorkeur wel voor gezonde vetten, zoals zalm of noten.

2. Water, water, water

Alcohol zorgt ervoor dat je vaker een bezoekje aan de wc moet brengen, en je dus veel vocht verliest. Helaas zorgt deze uitdroging ook voor veel hoofdpijn, lusteloosheid en een droge mond na een avondje drinken. De oplossing? Drink na elk drankje 1 glas water. Zet dus standaard een glas water naast je glas wijn of bier!

3. Donkerdere kleur = ergere kater

Heb je echt geen zin om de volgende dag brak te zijn? Let dan op de kleur van je drankje. Hoe donkerder de kleur van het drankje dat je drinkt, hoe erger je kater de volgende dag is. Dit komt door stoffen als aceton en tannine in deze soorten drank die zorgen voor bijvoorbeeld hoofdpijn en misselijkheid. Kleurloze dranken hebben deze stoffen minder tot niet. Dus voel je je na het drinken van deze drankjes beter in de ochtend. Zeg dus maar bye bye whisky en hello wodka!

4. Vermijd koolzuur

De bubbels in koolzuur zorgen ervoor dat alcohol sneller wordt opgenomen in je bloed. Hierdoor word je sneller dronken, waardoor een aantal drankjes opeens een stuk harder kunnen aankomen. Pas dus maar op met prosecco en champagne!

5. Roken en drinken

Rook je vaak tijdens het drinken? Dat is geen goed idee. Roken naast een grote hoeveelheid alcohol verhoogt namelijk de kans op een grote kater. Dus gelegenheidsrokers, laat dat pakje sigaretten voortaan maar thuis!

6. Hou het bij 1 soort alcohol

Door veel verschillende dranken, met verschillende alcoholpercentages, door elkaar te drinken is de kans groot dat je niet meer zo goed weet hoeveel je hebt gedronken. Grote kans dus, dat je hierdoor teveel drinkt. En meer drank betekent natuurlijke een grotere kater. Goed opletten dus!

7. Goed slapen

Na een gezellige avond is het belangrijk om een goede nacht te slapen. Vermoeidheid maakt je kater namelijk alleen maar erger.

8. Ontbijt the day after

Je hebt je lichaam behoorlijk aangetast door veel te drinken. Misschien heb je de day after vooral zin in fastfood, maar het is toch écht beter om gezond te eten. Het is namelijk belangrijk om je vocht- en vitaminepijl omhoog te krijgen. Eet daarom veel fruit, groenten en gezonde vetten (dus geen vette hamburger met frietjes). Kies bijvoorbeeld voor een van deze anti-kater ontbijtjes.

9. Bewegen (als dit je nog lukt)

Vaak is het fysiek onmogelijk om vooruit te komen als je een kater hebt. Mocht dit wel lukken, probeer dan zo veel mogelijk te bewegen (of zelfs te gaan sporten). Beweging zorgt dat je bloed sneller gaat circuleren waardoor je sneller de afvalstoffen afbreekt die je zo beroerd laten voelen. Let’s go!

10. Regel een oppas!

En last but not least voor de ouders onder ons: je kids ergens laten logeren of een oppas aan huis regelen die de volgende ochtend je kids entertaint scheelt een heleboel. 🙂

Good luck!!

Dit recept is geschreven op 01-01-2022

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member