×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

10x keukenhacks die je moet kennen

Deze 10x keukenhacks die je moet kennen gaan je leven een stuk makkelijker maken! Zo heb je nooit meer struggles met het doorsnijden van een taart of champignons en blijven je koekjes een stuk langer vers. Waar wacht je nog op? Deze hacks wil je meteen zelf proberen!

Wil je na het lezen van dit artikel nog meer tips die koken een stuk sneller maken? Met onze 10x makkelijke meal plan-tips zorg jij ervoor dat je niet meer elke dag hoeft te bedenken wat je op tafel zet.

1. Natte theedoek onder je snijplank

Heb jij ook zo vaak last van een snijplank die wegglijdt tijdens het snijden? Dat is niet alleen heel erg vervelend maar ook gevaarlijk! De oplossing? Leg een natte theedoek of keukenpapier tussen de plank en het aanrecht.

2. Maak pulled chicken (of jackfruit) met een handmixer

Pulled chicken of pulled jackfruit is zó lekker. Het uit elkaar trekken van het vlees of de vrucht is alleen iets minder leuk. Gelukkig is er een keukenapparaat dat je hierbij kan helpen; een handmixer! Doe de gekookte kip in een kom, zet de mixer aan en zet deze op de kip.  En tada, binnen een paar seconden heb je een heerlijke vulling voor een broodje pulled chicken of wrap.

3. Check of een ei nog goed is

Deze test is easy en ga jij sowieso heel vaak gebruiken! Twijfel je of een ei nog eetbaar is? Leg het ei in een glas of kom met water. Zinkt het ei naar de bodem? Dan is deze nog vers. Blijft het ei drijven? Dan is het bedorven en moet je het vooral niet meer eten.

4. Vetlaag van soep of saus afhalen

Niemand zit te wachten op een vettig laagje bovenop soep of saus. Gelukkig kun je dit laagje er gemakkelijk vanaf halen met een ijsblokje! Beweeg het blokje over de oppervlakte van de pan soep of saus. Het vet zal nu stollen en aan het ijsblokje blijven plakken. Herhaal tot al het vet is verwijderd. Done!

5. Boter raspen

Zachte boter nodig, maar vergeten uit de koelkast te halen? Een kaasrasp is je beste vriend! Door de boter te raspen is je boter binnen no time zacht en ready voor gebruik.

6. Houten lepel op een pan kokend water

Je kent het wel, je let een paar minuten niet op en je pan met water kookt over. Leg in het vervolg een houten lepel op je pan en dit zal nooit meer gebeuren! De bubbels in het water knappen zodra ze tegen een oppervlakte, de lepel, aankomen. Vanwege het temperatuurverschil tussen de lepel en het water worden de bubbels namelijk weer vloeibaar. Let op: dit trucje werkt niet meer als de lepel op de pan zelf ook heet is geworden.

7. Taart doorsnijden met flosdraad

Moeite met het (in de breedte) recht doorsnijden van een cake of taart? Pak een stuk stevig flosdraad en leg de draad op de hoogte waar je ‘m wilt doorsnijden, langs de volledige taart. Vervolgens kruis je de uiteinden van de draad en trek je hier voorzichtig aan. Zo glijdt de draad gemakkelijk door de taart. En je taart is gegarandeerd recht doorgesneden!

Zin in taart en benieuwd hoe easy deze hack is? Bak dan snel onze red velvet taart.

8. Snee brood bij zelfgebakken koekjes

Mmm, zelfgebakken koekjes zijn superlekker! Ze zijn het lekkerst als ze nog vers zijn, maar je wil een portie koekjes natuurlijk niet in één keer opeten. Stop de koekjes daarom in een afsluitbare broodtrommel en leg er een snee brood bij. De koekjes zullen het vocht uit het brood opnemen waardoor je koekjes niet zo snel uitdrogen en veel langer lekker blijven!

9. Champignons snijden met een ei-snijder

Lukt het je niet om champignons in nette plakjes te snijden? Gebruik dan ‘ns een ei-snijder! Je gebruikt de ei-snijder hetzelfde als voor het snijden van een ei. Gaat ook nog eens lekker snel!

We sluiten deze 10x keukenhacks die je moet kennen af met een hack die je sowieso gaat verbazen als je ‘m nog niet kende.

10. Handvat van een snijplank

Grote kans dat jij jouw snijplanken aan het handvat ophangt of dat je deze simpelweg gebruikt om de plank vast te houden. Maar wist je ook dat dit gat ervoor kan zorgen dat je minder snel morst? Say what?! Als je je gesneden groenten, vlees of vis op de normale manier, dus via de zijkant van de plank, in de pan schuift, valt er vaak een hele boel naast. Dit voorkom je door het gesneden eten via het gat in de plank in de pan te schuiven.

 

Dit recept is geschreven op 02-10-2021

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member