×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

10x makkelijke meal plan-tips

Dankzij deze 10x makkelijke meal plan-tips ga jij héél veel tijd besparen. En geld! Maar wat houdt het precies in? Heel simpel eigenlijk: je plant je maaltijden. Je weet dus precies wanneer je wat gaat eten. En in de ideale wereld kook je ook nog vooruit. Zo wil je op de dinsdag bijvoorbeeld soep eten, maar maak je die al in het weekend klaar. Ideaal voor mensen die weinig tijd hebben of na een lange werkdag geen zin hebben om nog in de keuken te staan.

Als het overzicht in jouw keuken nou ver te zoeken is of als je het best moeilijk vindt om meal plan-proofrecepten te bedenken; we got you! We hebben namelijk een heel wat handige meal plan tools in onze webshop. Deze zijn onmisbaar in het leven van meal plan queens of kings. Want dat ben jij na het lezen van dit artikel!

1. Check je voorraad 

Voordat je gaat beginnen met meal plannen, check je voorraad. Welke restjes heb je nog in huis die je mooi kunt inplannen in het begin van je volgende planner? #nowaste! Ook altijd handig: zorg dat je genoeg houdbare producten in huis hebt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld rijst en pasta, maar ook aan verschillende kruiden. Zo hoef je deze niet iedere keer weer opnieuw te kopen en kun je geld besparen door voor grotere verpakkingen te kiezen.

Tip: behoud het overzicht door onze keukenlabels op je voorraadpotten te plakken.

2. Vul je meal planner in! 

Plan je maaltijden in. En dat is natuurlijk het allerhandigst in onze meal planner. Zo sla je geen moment over en kom je niet tot verleidingen of verrassingen te staan de rest van de week. Plan maaltijden met jouw restjes als eerst, daarna de andere recepten. Houd daarbij rekening met je agenda: een 5 or less in 10 minuten is perfect voor na een lange werkdag en die melanzane lasagne die een klein uurtje in de oven moet is handiger voor op je vrije dag.

3. Boodschappen bestellen voor de hele week 

Vervolgens ga je aan de hand van je meal planner je boodschappen doen. En ja, we hebben het al vaker gezegd, maar online boodschappen bestellen is écht ideaal. Laat de boodschappen bij je thuis bezorgen of haal ze zelf op in de winkel. Zo ontkom je aan de lange kassarijen, vergeten ingrediënten èn verleidingen. En het scheelt gewoon ontzettend veel tijd, tijd waarin je veel beter je maaltijden kunt voorkoken!

4. Kies een kookmoment

Kies echt één moment in de week waarop je zo’n twee uurtjes vooruit kookt. Denk hierbij aan meal plan proof recepten die je later in de week dus alleen nog in de oven of magnetron schuift of vriezerproof recepten die je in je vriezer kunt bewaren. Zo koken wij vaak op zondag een flinke pan soep die in portie zakjes de vriezer in gaat, een bananenbrood die we in plakjes invriezen en breakfast cookies die zich ook perfect lenen voor de vriezer (als je ze kunt laten liggen tenminste :-)).

5. Vries producten in

Als je week boodschappen hebt gedaan, krijg je natuurlijk ook alle verse producten. Houd op je planner rekening met ingrediënten die snel bederven en plan deze recepten aan het begin van je mealplanner is. Of vries je producten in. Er kan veel meer in je vriezer dan je denkt. Deze lijst + ruim 70 vriezerproof recepten vind in ons vriezerproof-kookboek. Ja, ook die hebben we, maar wij zijn dan ook al een tijdje Queens ;-).

6. Recepten bewaren

Geen tijd om urenlang recepten te zoeken of te bedenken? We got you (again). Want als Chickslovefood-member kun je gemakkelijk al jouw favoriete recepten makkelijk opslaan in je eigen account. Zo heb je altijd je favo’s bij de hand en hoef je nooit lang na te denken wat je die week allemaal op het menu gaat zetten.

7. Meerdere porties

Zorg dat je bij het koken meerdere porties maakt. Denk bijvoorbeeld aan soepen, hartige taarten en gezonde baksels. Deze verdeel je in porties. Je zet in de koelkast wat voor die week is en in je vriezer stop je de rest. Handig: onze duurzame zakjes!

8. Houdbaarheid

De houdbaarheid van eten is belangrijk bij meal plannen. Daarom hier nog even de doorgaans vuistregels als tip. In de koelkast kun je eten volgens de vuistregel zo’n 2-3 dagen bewaren. Gerechten die je later wilt eten, kun je dus het beste invriezen. In de vriezer blijft eten doorgaans zo’n 3 maanden goed. Laat, met oog op bacteriën, eten ook altijd goed afkoelen voordat je het in de koelkast of vriezer zet en bewaar het in luchtdichte zakjes of bakjes.

9. Leftovers voor de volgende dag

Ideaal op je planner: je left-over diners inplannen als lunch van de volgende dag. Hoe blij ben jij op je werk met een zalig stukje quiche van gisteravond, of een goed gevuld soepje? Toch een stuk beter dan dat bommetje?

10. Het meal planning-kookboek

Voor een heleboel heerlijke meal planning-inspiratie is er natuurlijk Het meal planning – kookboek. Dit staat boordevol tips en gerechten die je van tevoren kunt maken. Een echte musthave voor werkende ouders, gejaagde studenten en ieder ander met een druk bestaan. In het boek vind je ruim 70 recepten met slechts 5 ingrediënten die je allemaal van tevoren klaar kunt maken. Je shopt ‘m hier voor slechts 15 euro!

Nou kings and queens, GO FOR IT. Meal planning it is!

Dit recept is geschreven op 11-09-2021

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member