×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

10x gezond avondeten in 15 minuten of minder

Zin in een gezonde hap, maar niet zoveel tijd? Chicks-to-the-rescue! Met deze lijst met 10x gezond avondeten in 15 minuten of minder delen we razendsnelle lekkertjes met je. Helaas heb je nu wel een excuus minder om voor een snelle hap even langs de snackbar te vliegen. Maareh, na deze avondmaal voel jij je wel een stúk lekkerder! 😉

1. Couscoussalade met feta-crumble met 6 ingrediënten

Geef je healthy maaltijd net dat beetje extra door te kiezen voor deze couscoussalade met feta-crumble met 6 ingrediënten. ‘t Is een lekkere skinny six met avocado, walnoten en geroosterde feta. En dit gezonde avondeten is al in 10 minuten klaar!

2. Verantwoorde tonijn-groentetortilla

Als je in het woordenboek het woord ‘makkelijk’ opzoekt, zou daar eigenlijk een foto van deze verantwoorde tonijn-groentetortilla moeten staan. Waarom, vraag je? Nou, omdat dit heerlijke gerecht al in 10 minuten op tafel staat. Daarvoor gebruik je slechts 6 ingrediënten, do we need to say more?

3. Koolhydraatarme nasi goreng met 6 ingediënten

In 15 minuten (!) een écht lekkere, gezonde avondeten op tafel die ook nog eens uit maar 6 ingrediënten bestaat? Dat kan gewoon, zo bewijst deze koolhydraatarme nasi goreng. We maken ‘m van bloemkoolrijst, prei, taugé (zo hé, lekker veel groenten dus!), garnalen en ei.

4. Vegan courgetti met spinaziepesto – 6 ingrediënten

OMG, toen dit recept klaar was, op een kookdag van ons samen, vielen we aan en aten we het bord leeg alsof we twee dagen niet hadden gegeten. Kortom: deze vegan courgetti met spinaziepesto is LEKKER! En méga snel klaar, want dit gezonde avondeten staat in 10 minuten voor je neus.

5. Eiwraps met rode biet en geitenkaas

Deze eiwraps met rode biet en geitenkaas zijn makkelijk om te maken en bovendien een heerlijke lunchmaaltijd. Maar ze zijn ook ideaal voor gezonde avondeten. En de wraps staan binnen no-time op tafel. No-time is in dit geval: in 10 minuten!

6. Venkelsalade met sinaasappel

Een frisse venkelsalade met sinaasappel, we LOVE it! Het is een klassieke combinatie, maar wij kleden ‘m aan met geroosterde kikkererwten, rozijnen en walnoten. Een salade met veel verschillende smaken die allemaal tot hun recht komen. Hier word je blij van!

7. Poké bowl met broccolirijst

Met poké bowls kun je eindeloos variëren. Van vis of vega tot zilvervliesrijst of bloemkoolrijst. Plus al die lekkere toppings, probeer daar maar eens uit te kiezen! Wij helpen je op weg met een van onze favo combi’s. Wij maken vandaag namelijk een skinny poké bowl met broccolirijst en zalm. Hmm.. kom maar op met dit gezonde avondeten!

8.Koolhydraatarme moussaka

Je kent vast en zeker de traditionele moussaka wel, een typisch Grieks gerecht. Nou, wij zouden de Chicks niet zijn, als we dit recept niet even in de mix gooien! Zo gezegd, zo gedaan: vega koolhydraatarme moussaka it isss, met maar 6 ingrediënten en in 15 minuten klaar!

9. Springrolls met garnalen

Deze verse springrolls met garnalen zijn goed voor een heerlijk lichte en frisse maaltijd. Met de vulling kun je eindeloos variëren, ideaal voor eventuele restjes groenten. Wij vullen ze deze keer met garnalen, paksoi, paprika en mihoen.

10. Pasta met muntpesto

We geven een originele twist aan de klassieke pasta pesto met deze groene pasta met muntpesto. De zelfgemaakte pesto van munt, feta en walnoten heb je zo gemaakt en smaakt verrassend lekker!

Benieuwd naar nog meer gezonde avondeten? We hebben er héél veel online staan op ons blog. Bekijk onze Skinny Six recepten maar eens, gezonde recepten met maar 6 ingrediënten! Als je enthousiast bent, is ons Skinny Six kookboek misschien ook wel wat voor jou!

Heb je nog een steuntje in de rug nodig wat betreft gezond eten? Ook daar helpen we je graag bij, met onze Ecourse: Back on track – vind jouw gezonde levensstijl stap voor stap! Een cursus waarin wij vertellen hoe wij onze gezonde voornemens wel volhouden ondanks alle uitdagingen die er voorbij komen!

Dit recept is geschreven op 18-01-2024

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member