×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

10x drankjes voor bij de bbq

Gesponsord – Weer of geen weer, deze drankjes brengen je metéén naar tropische sferen! Óók als het weer voor je barbecue in eigen achtertuin niet meteen meewerkt! Denk aan passievrucht, slush puppy, aardbeien, prosecco.. al dat lekkers eindigt in de vorm van heerlijke zomerse drankjes. Do we need to say more?! We geven je niet 1, niet 2, maar wel 10 heerlijke drankjes voor bij de BBQ. Oh, en er staan ook genoeg alcoholvrije varianten tussen!

1. FROZEN GIN TONIC MET PASSIEVRUCHT

Als je ergens de zomer mee in huis haalt, dan is het wel met deze tropische dorstlesser. Een drankje bomvol passievrucht, want zelfs de gin smaakt er naar. Moet je proberen!

2. SLUSH PUPPY MET ALCOHOL

We verklapten het al even in de intro, maar deze vrolijke vriend mag niet ontbreken in dit lijstje. Dit ijskoude drankje ken je misschien nog wel van vroeger,  maar we hebben ‘m even een upgrade gegeven. We stellen je graag voor aan de 18+ slush puppy! ;).

3. PROSECCO MIMOSA

Chicksloooooveprosecco. Gewoon, lekker koud in een flûte, champagne- of vooruit, wijnglas. Maar voor de afwisseling is het óók leuk om wel eens iets door die prosecco te mixen. Niet dan? En tadaaa.. dan krijg je de prosecco mimosa! Aanrader voor de liefhebbers van zoet en zuur!

4. MOCKTAIL MET ALCOHOLVRIJE GIN

De BOB bij de BBQ? Of je nu wel of geen drankjes met alcohol drinkt, deze variant zal sowieso in de smaak vallen. Deze ‘Virgin’ bestaat uit 0.0% gin. Voeg daar wat sinaasappelsap en spa rood aan toe en je nieuwe favo alcoholvrije cocktail is geboren!

5. APEROL SPRITZ-SPOOM

Zeg je zomer, dan zeg je aperol spritz. Of nou ja, misschien zeg je áltijd wel aperol spritz. Maar we zouden Chickslovefood niet zijn als we er niet een fantastische variant op zouden bedenken. We hebben er namelijk een heerlijk bolletje sinaasappelsorbet aan toegevoegd. Tip voor als toetje na de BBQ!

6. BLAUWE BESSEN MIMOSA

Deze paarse mimosa is alleen al een lust voor het oog. De kleur heeft ‘ie te danken aan de blauwe bessensap die wordt afgemaakt met een heerlijke bubbel. Naast dat deze drankjes er mooi uit zien, is ‘t ook nog eens heel lekker. Maken dus!

7. PROSECCO MOJITO

Uiteraard kunnen we de mojito niet voor jullie achterhouden. En dan helemaal niet in de vorm van deze prosecco-mojito! De mojito zoals je ‘m kent, maar dan met véél prosecco. Precies zoals wij ‘t graag zien!

8. NUCHTERE MARIE

Een bloody mary van groen tomatensap? En ook nog zonder alcohol? Deze “nuchtere Marie” met Alain Milliat Jus Tomate Verte en alcoholvrije jenever blaast de gewone bloody mary omver!

9. AMARETTI SOUR

En we gooien er gelijk nog een alcoholvrije rakker in: dit drankje is bijna niet van echt te onderscheiden! De geur van amandelen stuift gewoon uit je glas. Een lekkere pure en krachtige smaak, voor als je even zat bent van frisdrank of water.

10. ALCOHOLVRIJE COCKTAIL MET CRODINO

We sluiten af met een heerlijk bitterzoete en kruidig drankje, perfect voor na een BBQ. In Italië drinken ze deze alcoholvrije drankjes na het eten, maar van ons mag dit elk moment van de dag! 😉

Hopelijk hebben we je een beetje sunshine bezorgd met deze drankjes. Enne, geen BBQ op de planning? Deze drankjes smaken ook héél goed op de bank of tijdens een gezellige borrelavond! Op naar de Gall & Gall voor de ingrediënten!

Dit recept is geschreven op 25-08-2023

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member