×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Vega poké bowl

De vega poké bowl is een échte hit onder de foodies. Voor wie nog niet weet wat het is: een traditioneel gerecht uit Hawaii, met rijst, heel veel verse groentes en blokjes verse vis gemarineerd in sojasaus. Ze zijn enorm lekker, verantwoord, de variaties zijn haast eindeloos, en het is een kleurrijk feestje in een kommetje! Sinds een tijdje staan ze dan ook steeds vaker op tafel tijdens de lunch hier op ons CLF-kantoor. Confession: ze werden meestal afgeleverd in plaats van dat we ze zelf maakten… Tót we aan de slag gingen met deze vega variant met tofu!

Het is namelijk zo easy! Naast tofu is deze makkelijke vega poké bowl gevuld met zilvervliesrijst, avocado en zeewier, en zit hij vol met veggies. Wij kozen voor komkommer, wortel, edamame en geroosterde pompoenblokjes, maar je kunt hem natuurlijk helemaal zelf samenstellen. Hier komt het makkelijk vega poké bowl recept …

Achtergrond Poke Bowl

Poke of Poké (Hawaïaans voor in plakken snijden of kruislings in stukken snijden) is een gerecht van fijngesneden rauwe vis dat wordt geserveerd als hors-d’oeuvre of hoofdgerecht in de Hawaïaanse keuken. Het wordt ook wel Poke Bowl genoemd. Traditionele soorten poke zijn aku (tonijn) en he´e (octopus). He’e poke wordt doorgaans aangeduid met de Japanse naam Tako poke, behalve in gebieden waar Hawaïaans wordt gesproken, zoals het Hawaïaanse eiland Niihau.

Steeds populairder wordt de ahi poke, die bereid wordt met geelvintonijn. Er bestaan tevens aangepaste versies van poke die kip of rauwe zalm en schaal- en schelpdieren bevatten.

Meer inspiratie? Check ons YouTube-kanaal

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 17-11-2017

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member