×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Ontbijt

Super Skinny: Overnight chia pudding

Het is maandag, dus tijd voor een super skinny recept. Als ik start met een healthy ontbijt, geeft me dat een goede motivatie voor de verdere dag. Dan ben ik meestal (…) de rest van de dag gezond bezig. En ja, da’s wel even nodig. Zaterdag had ik tourdag naar Zeeland met Elise (en Bart was ook mee) om te signeren en bestond mijn dagelijkse kostje uit onder meer kaascroissants, twee bollen ijs mét slagroom, een halve zak autodrop en als kers op de taart witte wijn met pizza. Jep, Sinner Saturday to the max. Nu heb ik gisteren wel weer gezond gedaan, door te ontbijten met deze overnight chia pudding.

Chiazaadjes zijn een echte superfood; ze geven je massa’s energie en zitten bomvol eiwitten en omega 3. Ken je de overnight oats nog? Een toppertje. Nou, dit ontbijtje laat je ook een nachtje in de koelkast weken. Chiazaad wordt heel jelly als je het met iets vloeibaars (water, melk) in aanraking brengt, wat ervoor zorgt dat je een echte pudding hebt als je het een nacht in iets nattigs laat weken. Bijzonder hè! Je kunt natuurlijk de pudding gewoon lekker mixen snel in een kommetje met allerlei fruit en zaden in de ochtend, maar als je net even vijf minuten meer tijd hebt kun je er een leuke laagjespudding van maken. Ik vertel je hoe je dit doet, het is zó simpel!

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 15-09-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member