×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Skinny Six

Sticky garnalenbowl met soja – 6 ingrediënten

Gesponsord – De àllerlekkerste smaakmaker in de keuken? Nou, sojasaus scoort in ieder geval héél erg hoog. We gebruiken deze lekkere hartige, zoute saus op zo’n beetje alles wat ook maar in de buurt komt van gerechten uit de Aziatische keuken. Neem nou deze sticky garnalenbowl met soja, zonder sojasaus smaakt het allemaal prima hoor, maar zodra er een scheut van dat heerlijke bruine goud aan te pas komt… man o man, ineens zoveel diepte en smaak in dit gerecht! Sojasaus blijkt de perrrrfecte tegenhanger van de zoete honing.

Het is dan ook een saus die we altijd in huis hebben, het maakt zo’n beetje alles lekkerder. Dumplings? Met sojasaus. Bao buns? Met sojasaus. Bowls, loempiaatjes, woks, noedelgerechten, Aziatische soepen, tofurecepten, sushi, Aziatische rijstcake? Jep, sojasaus. Enfin, je begrijpt het.

Enne, je telt het goed, deze sticky garnalenbowl met soja maken we met maar zes ingrediënten. En het is ook nog eens in 15 minuten klaar! Het is het eerste recept in de serie ‘Doe het so ja!’ die we maken met onze favoriete Aziatische partner Go-Tan. Het nut van deze serie? Je met 3 recepten laten zien hoe mega gemakkelijk je sojasaus kunt gebruiken in gerechten die ook nog eens supersnel klaar zijn. We blinken trouwens uit in recepten voor het avondeten met maar 5 of 6 ingrediënten, we hebben er meerdere boeken mee gevuld. Ons Quick dinners-kookboek bijvoorbeeld. Nou, genoeg gekletst. Aan de slag! En over 15 minuten zeg jij tegen jezelf ‘aaah, ik doe het soja!’ ;).

Pssst… Liever geen garnalen? Zalm of kip kan natuurlijk ook!

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“Lekker met nog wat sesamzaadjes of gebakken uitjes als finishing touch!”

  • Tip van Elise

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 29-01-2024

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member