×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Spanakopita

Spanawat? Spanakopita is een klassiek Grieks gerecht met als hoofdingrediënten filodeeg (like!), spinazie (like!) en feta (LIKE!). Ik bestel het standaard als we bij een Grieks restaurant eten. Ten eerste omdat het soms voorkomt dat Griekse restaurants niet heel veel vegetarische opties hebben en ten tweede omdat het gewoon megalekker is. Als we met Barts familie uit eten gaan is dat meestal naar een Grieks restaurant, omdat een deel van hun roots daar ligt. Niet in dat restaurant dan, maar in Griekenland. Goed, spanakopita, dus.

Je kunt kleine driehoekjes maken en die serveren als borrelhap. of rolletjes/sigaren (een soort loempiaatjes), of vierkantjes… of… Wat jij wilt! Maar traditioneel wordt er gewoon een grote plaat of schaal vol gemaakt en die in stukken gesneden, dus zo heb ik het ook gedaan. Een taart dus.

Pssst, een taart in Griekse stijl maken waar je iets minder ingrediënten voor nodig hebt? Probeer deze 5 or less eens!

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“Lekker met een simpele salade!”

  • Tip van Elise

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 23-01-2015

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member