×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Ontbijt

Quinoa power-ontbijt

Het ontbijt, wellicht onze favo maaltijd van de dag. Het liefst bouwen we s’ochtends al een feestje met havermoutpap, gezonde pannenkoekjes of yoghurt bedolven onder allerlei gezonde goodness. Toch wisselen we hierin minder af dan met bijvoorbeeld lunch en diner. Wat jammer is, want er zijn nog zo veel meer heerlijke en voedzame ontbijtjes. Tijd dus om eens een nieuw ontbijtrecept met jullie te delen!

 

Het enige wat een beetje tijd kost in dit recept, is het koken van de quinoa korrels (8-12 min). Als je dit de avond van te voren doen dan heb je ‘s ochtends écht een supersnel ontbijt. 

 

Goed, dit healthy ontbijt is een bowl van quinoakorrels en cottage cheese, ofwel hüttenkäse. Hier schreven we al eerder over de voordelen van quinoa. Maar ook cottage cheese is healthy. Deze frisse ongerijpte kaassoort is arm aan vetten en koolhydraten, maar zit wel bomvol proteïnen. Deze combo maakt de maaltijd super eiwitrijk, het geeft het je een echte powerboost in de ochtend. Ook perfect als pre-workout food dus! We maken de bowl lekker zoet door banaan en honing toe te voegen en met een flinke snuf kaneel houden we de bloedsuiker spiegel stabiel. En het lijnzaad zorgt voor je dagelijkse portie gezonde vetten (omega 3). That’s how we like it!

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“Verander naar wens de ingrediënten, zo kun je lijnzaad vervangen door bijvoorbeeld chia- of hennepzaden en honing door ahornsiroop, rijst- of agavestroop.”

Tip van Nina

“Dol op fruit? Wij wel, vandaar die extra portie granaatappelpitjes. Gedroogd fruit en superfood-besjes als moerbeien, goji- en incabessen doen het ook goed in dit power ontbijt!”

  • Tip van Elise
  • Tip van Nina

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 29-05-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member