×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Pittige rijstsalade (met vega kipsaté!)

Confession: ik ben niet zo’n rijsteter. Ja, risotto vind ik heerlijk, maar ik bedoel echt rijst-rijst. Dus als onderdeel van een Aziatisch recept of zo. Geef mij maar noodles of bami! De enige Aziatische maaltijd met rijst waar ik echt van kan genieten, is sushi. Toch moest ik van mezelf dat halve pak zilvervliesrijst opmaken dat al een jaar in mijn keukenkastje stond. En ik maakte er deze salade mee. Zo lust ik het wel!

Kip met rijst, maar dan anders!Ik combineerde deze salade met kipsaté van de Vegetarische Slager. Plantaardig vlees dus. Wat een topbedrijf is dat. Ze hebben een eigen ‘slagerij’ in Den Haag, maar hun producten liggen in heel veel supermarkten, zoals Jumbo en EkoPlaza. Eigenlijk ben ik niet zo van de vleesvervangers (een vega maaltijd hoeft van mij niets te bevatten dat op vlees moet lijken), maar voor die van de Vegetarische Slager maak ik af en toe graag een uitzondering. Ze zijn erg lekker. Vooral de kroketten :).

Iedereen kan zijn salade zelf op smaak brengen met deze pittige dressing.Nog even op smaak brengen met een klein beetje dressing en de verse kruiden.Deze kipspiesjes (nepvlees dus) heb ik gebruikt.Het lijkt net echte kip! Warning, mensen die echt geen vlees lusten, vinden dit waarschijnlijk niet lekker. Het doet echt heel veel aan echte kip denken en dat is psychisch een rare gewaarwording voor vegetariërs!

 

Serveer met saté en pindasaus!

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 29-08-2012

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member