×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Okonomiyaki wafels met 6 ingrediënten

Na de succesvolle sushi wafels presenteren wij hier nu, jawel, okonomiyaki wafels! Okonomiwatte? Voor als je ‘t niet kent: normaal gesproken is dit is een dikke en hartige Japanse pannenkoek die gevuld wordt met groenten. Enne, wij maken er nu dus gewoon wafels van! Een Japans gerecht met een twist dus. Zó lekker en ‘t staat al binnen 20 minuutjes voor je neus.

Hoe je deze okonomiyaki wafels met 6 ingrediënten maakt? Nou, ten eerste is ‘t wel handig om een wafelijzer te hebben. Mocht je daar nou niet over beschikken, kun je ook een tosti-ijzer gebruiken. De vorm wordt dan gewoon wat minder mooi, maar de smaak wordt zeker niet minder! Goed, terug naar de wafels. Zoals we al zeiden gebruik je dus maar 6 ingrediënten. Je mixt bloem, ei, spitskool en (vega) spekreepjes door elkaar. Dit gooi je in een wafelijzer. Als ze klaar zijn doe je wat Japanse mayo en ketchup on top en that’s it! Smullen maar!

Bevielen deze okonomiyaki wafels wel en smaakt ‘t naar meer? Misschien is de traditionele okonomiyaki of de okonomiyaki met (vega) kip uit ons nieuwe kookboek 100x Skinny Dinners dan ook leuk om te proberen! Of hou je ‘t liever lekker bij wafels?

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“Ook lekker met wat sesamzaadjes en bosuitjes on top!”

  • Tip van Elise

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 20-05-2024

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member