×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Nasi goreng – ZELF MAKEN

Nasi goreng betekent letterlijk gekookte rijst (nasi) die gebakken (goreng) is. Het is een Indonesisch gerecht en is makkelijk te maken. Ja, ook zonder een zakje kruiden uit de supermarkt. En beloofd, deze versie is lekkerder! Zo lekker, Indo’s eten nasi zelfs als ontbijt ;).

De basis van nasi goreng is koude, droge rijst. Perfect voor als je nog een bak rijst in de koeling hebt staan waarvan je niet weet wat je ermee moet. En nog een voordeel: de meeste nasi wordt gemaakt met restjes. Lekker makkelijk dus. De spekjes in dit recept kun je dan ook makkelijk vervangen door vis, kip, rund, varken of groentes. Net wat je hebt liggen. Trek die koelkast maar open! En aan de slag met dit recept voor nasi goreng.

Enjoy!

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“Dit recept voor nasi goreng is perfect als basis voor bij een lekker groente- of vleesgerecht. Voeg er wat pindasaus en gebakken uitjes aan toe en klaar is je maaltijd.”

  • Tip van Elise

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 06-04-2016

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member