×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Maaltijdsalade met gekarameliseerde spruitjes en peer

Ik vond dat altijd zo indrukwekkend klinken; karameliseren. Maar guess what; it’s peanuts. Gewoon een moeilijk woord voor suiker omzetten in karamel, suiker vloeibaar maken dus. En dat klinkt misschien nog steeds moeilijk; maar dat is het niet: als je een paar uien langzaam bakt in olie, karameliseer je ze al, in uien zitten namelijk suikers en die smelten dan. Snap je? Dus doe even interessant; maak deze salade en roep tegen iedereen dat je de spruitjes, uien en peer gekarameliseerd hebt. Maak jij ff indruk ;).

Even terug naar de ingrediënten. Wàt een goede combi! Zoute crispy pecans, zoute feta, bittere spruitjes, ultrazoete peer, zoetige ui… Alles komt erin terug. En ook nog eens gezond! Dit is vanaf nu mijn favo herfstsalade. Als je ‘m met een stuk brood eet is het echt een volwaardige maaltijd. Hierbij het recept voor salade met spruitjes!

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“Eet de salade met gegrilde spruitjes lekker op terwijl  je met broodje je bord schoonveegt. Smullen!”

  • Tip van Elise

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 26-09-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member