×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Linzensalade met halloumi

“Wow, dit is echt lekker”, aldus Bart. Die het na acht jaar relatie nog steeds soms eng vindt iets nieuws voorgeschoteld te krijgen. Maar hij proeft altijd àlles, de held. Dus ook deze heerlijke, makkelijke linzensalade met halloumi. En ja, hij is inderdaad nogal lekker, al zeg ik het zelf.  Goed vullend en heerlijk fris door de munt en knapperige zure augurkjes. Een topcombi! Hij is trouwens súper healthy, als je de halloumi weglaat.

Maar als je wel halloumi toevoegt is -ie nog lekkerder, haha. Hmmm, die zoute, rubberachtige kaas. Ben er gek op! Okay, rubberachtig klinkt niet lekker, maar tóch is het heerlijk. Halloumi is een zeer stevige witte kaas die speciaal is om te bakken en grillen. Je koopt ‘m bij de kaaswinkel, Turkse of Marokaanse winkel of bij een hele grote gewone supermarkt, dan heet -ie grillkaas. De ene loopt iets meer uit als je ‘m bakt (zoals deze, die smolt wel een beetje), de andere blijft echt helemaal in shape. Maar dat maakt niet uit, iedere halloumi is perfect voor de grillpan of koekenpan. Ohja, excuses voor het niet maken van stap-voor-stap-foto’s, pas toen de salade af was besloot ik dat -ie lekker genoeg was voor de site.

Smakelijk!

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 19-09-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member