×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Kyra’s Kitchen – recept pompoensalade & review

Ik heb zo af en toe behoorlijke last van slapeloosheid. Het komt en gaat in vlagen. Vroeger was het zo dat ik gewoon pas om een uur 05.00 in slaap viel, nu is het meer zo dat ik wel in slaap val, maar om 04.00 uur wakker word, niet meer kan slapen en dan om 05.00 uur maar opsta en aan mijn dag begin. En waar dat dan aan ligt? Soms lig ik te piekeren, vaak over iets onbenulligs. Maar soms is er ook gewoon echt geen aanwijsbare reden, behalve dat ik mezelf gek maak dat ik nog steeds wakker ligt. Maar lieve sleepless foodies, inmiddels weet ik dat je op een hele natuurlijke wijze (FOOD!) je gezonde slaapgedrag wat kan stimuleren.

Lauwwarme salade van pompoen, rijst, rodekool en fruitsapjes. Heerlijk! En goed voor hypere typjes zoals ik.

IK heb het boek Kyra’s Kitchen van auteur Kyra de Vreeze ontvangen. Kyra is een vegan natuurgeneeskundig therapeut, schrijfster, blogger, maar vooral foodie in hart en nieren. Kyra’s Kitchen bevat 50 pure, veganistische (dus geheel plantaardige) recepten voor de 10 meest voorkomende klachten. Denk dus aan slapeloosheid, maar bijvoorbeeld ook aan stress, een opgeblazen gevoel, obstipatie (dat je maag-darm kanaal zo’n beetje verstopt zit) en somberheid. Kyra legt uit welke voedingsmiddelen je klachten kunnen verlichten, zodat je weer in balans kunt komen. Voedsel als medicijn! Ik ben een ernorme voorstander van dit concept.

Na een flinke en interessante introductie over het belang van balans in je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid en wat praktische informatie, gaat Kyra aan de slag met de tien kwalen en bijbehorende recepten. Ik heb nog niet het hele boek (en alle kwalen-hoofdstukken dus) gelezen, maar ga dat sowieso vandaag nog doen en dan met speciale interesse voor de hoofdstukken over stress en somberheid. Maar goed, even terug naar slapeloosheid. Kyra begint met duidelijke informatie over slapen. Wat is precies de slaapcyclus? Hoe werkt moeheid in je lichaam? Vervolgens legt ze uit dat voeding die de stof L-tryptofaan bevat je slaperig kan maken, ook is magnesium essentieel voor een goede nachtrust. Na een handige lijst met voeding die wel en niet zo goed zijn voor slechte slapers, volgen de recepten. Jeuj! Ik ga voor de vergeet-mij-niet-salade (leuke naam!), dat is een lauwwarme pompoensalade, die je eventueel kunt opleuken met vergeet-mij-nietjes (die zijn eetbaar!). Ik heb het recept iets aangepast wat voor mij op de avond dat ik het kookte handig was. Ik zet hier mijn aangepaste recept neer.

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 15-02-2013

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member