×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Koreaanse bibimbap met groenten

Leftovers in de koelkast? Maak dan bibimbap met groenten. Bibimwat? Je spreekt het uit als ‘biebiembap’ en het is een Koreaans rijstgerecht waar je allemaal restjes groenten, vlees of vis voor kunt gebruiken. Wij gaan voor een vegetarische variant met een broccoli, spinazie, pompoen en een gebakken eitje. Meer fan van boontjes, wortels of champignons? Gebruik lekker álles waar je zin in hebt en maak deze snelle, gezonde hap.

De Koreaanse koningen uit de Joseondynastie lunchten met dit gerecht, maar je kunt het ook heel goed ‘s avonds eten. De traditionele basis voor bibimbap bestaat uit witte kleefrijst met toppings als stoofvlees, gehakt, kip en groenten. Het eitje on top is echt een must.

De witte rijst wordt op smaak gebracht met een speciale dressing van rijstazijn, sesamolie en suiker, in dit recept vervangen doormeergranenrijst en sojasaus.

Geniet van je gezonde bibimbaphap!  

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 13-02-2017

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member