×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Italiaanse kippendijenspiesjes met bacon en tijm

“Waar haal jij deze recepten eigenlijk vandaan?” vroeg Marcel toen ik een Italiaanse maaltijd op tafel had getoverd. Uhm, uit mijn hoofd, wat soms als gevolg heeft dat ik geïrriteerd aan tafel zit omdat ik totaal niet tevreden ben over het eindresultaat. Maar als het eindresultaat naar mijn oordeel echt goed is, ben ik zoals tijdens deze maaltijd echt heel erg blij! De Italiaanse keuken is niet mijn specialiteit, alhoewel ik dol ben op de kruiden. Dit Italiaanse dinertje bestaat eigenlijk gewoon uit aardappels, groenten en vlees, maar dan dus met een Italiaans tintje.

Vandaag deel ik met jullie de Italiaanse kippendijenspiesjes met bacon en later deze week volgen de recepten van de roerbakgroenten met verse rozemarijn en amandelschaafsel en de Italiaanse aardappelparten. Deze spiesjes zijn geïnspireerd door het Italiaanse gerecht Saltimbocca, waarbij dunne lapjes kalfsvlees worden bedekt met plakjes rauwe ham (prosciutto crudo) en salie. Ik heb gevarieerd met kippendijen, bacon en tijm.

Dit heb je nodig

Tip van Nina

“Deze spiesjes zijn heerlijk met roerbakgroenten en Italiaanse aardappelparten. ”

  • Tip van Nina

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 04-09-2012

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member