×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Kidsproof

KIDS: Peer-banaan shake

Yes, vandaag weer een bijdrage van Pien! Pien is mama van Faas en blogt zelf op www.depanvanpien.nl. Hier lees je Piens eerste bijdrage, vandaag vertelt ze over de delicious fruitshakes die ze haar kleine voorschotelt.

Pien: “Fruit is belangrijk voor je kind. Of hij of zij nu 6 maanden is of 6 jaar. Iedere dag voldoende fruit is niet alleen heel erg gezond (bevat veel vitamine C en vezels), maar ook lekker.”

“Soms is het lastig om te variëren. Even snel een banaantje prakken of uit de hand geven is lekker makkelijk. Maar je kunt met fruit eindeloos variëren. Maak eens een fruitsalade met allerlei soorten fruit, het ziet er vaak nog mooi uit ook. Erg leuk is het om dan bijvoorbeeld door je kids zelf een gezichtje te laten maken. Of rijg je fruit aan spiesjes! Zo wordt fruit eten een waar feest.”

“Wat makkelijk en snel voor alle leeftijden is, is een fruit shake of smoothie. Als je baby net begonnen is met fruit maal je het fruit met de mixer of blender zo fijn mogelijk en geef je het met een lepeltje. Is het kind al ouder dan serveer je de smoothie (doe er eventueel wat yoghurt, kwark, melk of water bij) in een leuk glas met een gaaf rietje. Ik maakte voor Faas (bijna 1) en onszelf deze heerlijke peer-banaan shake. Heel erg makkelijk.”

Dit heb je nodig

Tip van Nina

“ Banaan is makkelijk fruit om in smoothies of shakes te verwerken, lekker zacht, neutraal van smaak en fijn te combineren met veel ander fruit. Ook mango is een liefhebber van veel andere fruit. Dus: combineer er op los!”

  • Tip van Nina

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 23-10-2013

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member