KIDS: My first couscous

Ontzettend leuk, vandaag stellen we onze eerste gastschrijver aan je voor! Maak kennis met mama Pien, van www.depanvanpien.nl.

Pien: “Allereerst wil ik niet mijzelf voorstellen, maar mijn kleine alleseter! Ruim zeven maanden geleden ben ik moeder geworden van ons lieve zoontje Faas, het zonnetje in huis. Al jong probeer ik hem met allerlei smaken kennis te laten maken. Ik maak verschillende hapjes voor hem, eerst enkele smaken, maar sinds kort combineer ik er op los. Hij vindt het allemaal even lekker. Heerlijk om hem zo te zien smullen!”

Faas krijgt bietjes :)

Faas krijgt bietjes šŸ™‚

“Naast moeder ben ik logopediste van beroep, ik werk met meervoudig gehandicapte kinderen en naast het zo goed mogelijk communiceren is een belangrijk onderdeel van de therapie is de kinderen zo optimaal mogelijk te leren eten en drinken. Zo loopt het eten en drinken als een rode draad door mijn leven.”


“Ik ben 29 jaar en wij wonen met zā€™n drietjes in Rotterdam. In mijn vrije tijd kook, geniet en eet ik graag. Koken doe ik niet alleen voor mijn twee mannen, maar ook in mijn kookclubje waar wij maandelijks mee afspreken. Vier meiden die houden van koken, eten, wijn drinken, recepten uitwisselen en gezelligheid. Mijn recepten bundel ik op mijn foodblog, www.depanvanpien.nl. Een blog met veel makkelijke, gezonde en lekkere recepten!”

“Gekke gezichten, wortel all over the place, een vieze vloer, erwtjes in je haar en er zit meer eten op je baby dan erin. Dit hoort er allemaal bij en voor veel mamaā€™s vast herkenbaar. Ik vind het heerlijk, lekker kliederen en je baby zien genieten.

Mijn zoontje Faas (10 maanden) is een echte smulpaap. Ik laat hem met zoveel mogelijk smaken kennis maken. Dit is goed voor zijn smaakontwikkeling en zo hoop ik dat hij later ook alles gaat proeven en geen moeilijke eter wordt. Mijn moeder heeft dat vroeger vast net zo heeft gedaan, ik lust namelijk alles!

Naast borst- en/of flesvoeding is het tussen de 4 en 6 maanden (hier zijn de meningen over verdeeld) tijd voor een eerste hapje. Ga op je gevoel af, dat deed ik ook. Faas kreeg zijn eerste hapje rond de 5 maanden. Je baby kijkt op een gegeven moment het eten van je vork. Dan weet je dat de tijd rijp is. Kijk wel goed wat je als eerste geeft. Kies voor iets zoets, bijvoorbeeld wortel, deze smaak lijkt het meeste op de zoete (moeder)melk. Wat is het heerlijk om dat snoetje te zien, houd je camera (film en foto) in de aanslag, gegarandeerd leuke fotoā€™s!

Op een gegeven moment is het tijd om te combineren. De enkele smaken kent je baby en worden eentonig, je weet of je baby ergens allergisch voor is of niet. Hieronder een lekker en gezond receptje voor rond de 7/8 maanden. Je baby mag dan meer dan alleen groente, bijvoorbeeld ook een aardappeltje, wat pasta of couscous.”

Piens recept: My first couscous

Men neme (voor 1 babyportie):
– Stukje courgette van ongeveer 5 centimeter
– Een halve (of kleine) tomaat of een handje cherrytomaatjes
– Een borrelglaasje couscous
– Een klein scheutje olijfolie

En zo doe je het:
– Snijd de courgette in dunne plakjes of kleine blokjes. Breng water aan de kook en kook de courgette ongeveer 5 minuten. (Voeg geen zout toe, dit mag je baby nog niet). Giet de courgette af.
– Bereid vervolgens de couscous zoals op de verpakking staat beschreven, roer met een vork door tot je droge korrels hebt.
– Snijd de tomaat in blokjes. Roer nu alle ingrediĆ«nten door elkaar en voeg een klein scheutje olijfolie toe. Meng nu met de staafmixer tot een puree voor als je baby pas net hapjes eet, of laat wat grover voor oudere babyā€™s.

TIP: Je kan de hoeveelheden bijvoorbeeld verdubbelen en een portie invriezen. Altijd makkelijk om een voorraadje te hebben.

Proef zelf ook altijd, je wilt toch weten wat je je baby te eten geeft? Ik snoep vaak mee, zo lekker is het! Eet smakelijk!

couscous

De ingrediƫnten voor couscous voor je baby.

couscous

Maak meerdere porties!

Faas en Pien

Faas en zijn mama.

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

4 reacties

Masja -

Wat leuk om nog een Faas te leren kennen! Mijn Faas is inmiddels alweer 6 jaar maar ook een enorme smulpaap!

Anne -

Schattig kindje Ć©n mooie mama! Ik heb nog geen kinderen, maar uit nieuwsgierigheid bekeek ik even deze rubriek. Nu nog even de website http://www.depanvanpien.nl checken voor nog meer inspiratie!

Marieke -

Leukkk! Faas is zo’n cutie!

Chantal -

Wat een schattig kindje!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube