×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Kidsproof

KIDS: My first couscous

Ontzettend leuk, vandaag stellen we onze eerste gastschrijver aan je voor! Maak kennis met mama Pien, van www.depanvanpien.nl.

Pien: “Allereerst wil ik niet mijzelf voorstellen, maar mijn kleine alleseter! Ruim zeven maanden geleden ben ik moeder geworden van ons lieve zoontje Faas, het zonnetje in huis. Al jong probeer ik hem met allerlei smaken kennis te laten maken. Ik maak verschillende hapjes voor hem, eerst enkele smaken, maar sinds kort combineer ik er op los. Hij vindt het allemaal even lekker. Heerlijk om hem zo te zien smullen!”

“Naast moeder ben ik logopediste van beroep, ik werk met meervoudig gehandicapte kinderen en naast het zo goed mogelijk communiceren is een belangrijk onderdeel van de therapie is de kinderen zo optimaal mogelijk te leren eten en drinken. Zo loopt het eten en drinken als een rode draad door mijn leven.”

“Ik ben 29 jaar en wij wonen met z’n drietjes in Rotterdam. In mijn vrije tijd kook, geniet en eet ik graag. Koken doe ik niet alleen voor mijn twee mannen, maar ook in mijn kookclubje waar wij maandelijks mee afspreken. Vier meiden die houden van koken, eten, wijn drinken, recepten uitwisselen en gezelligheid. Mijn recepten bundel ik op mijn foodblog, www.depanvanpien.nl. Een blog met veel makkelijke, gezonde en lekkere recepten!”

“Gekke gezichten, wortel all over the place, een vieze vloer, erwtjes in je haar en er zit meer eten op je baby dan erin. Dit hoort er allemaal bij en voor veel mama’s vast herkenbaar. Ik vind het heerlijk, lekker kliederen en je baby zien genieten.

Mijn zoontje Faas (10 maanden) is een echte smulpaap. Ik laat hem met zoveel mogelijk smaken kennis maken. Dit is goed voor zijn smaakontwikkeling en zo hoop ik dat hij later ook alles gaat proeven en geen moeilijke eter wordt. Mijn moeder heeft dat vroeger vast net zo heeft gedaan, ik lust namelijk alles!

Naast borst- en/of flesvoeding is het tussen de 4 en 6 maanden (hier zijn de meningen over verdeeld) tijd voor een eerste hapje. Ga op je gevoel af, dat deed ik ook. Faas kreeg zijn eerste hapje rond de 5 maanden. Je baby kijkt op een gegeven moment het eten van je vork. Dan weet je dat de tijd rijp is. Kijk wel goed wat je als eerste geeft. Kies voor iets zoets, bijvoorbeeld wortel, deze smaak lijkt het meeste op de zoete (moeder)melk. Wat is het heerlijk om dat snoetje te zien, houd je camera (film en foto) in de aanslag, gegarandeerd leuke foto’s!

Op een gegeven moment is het tijd om te combineren. De enkele smaken kent je baby en worden eentonig, je weet of je baby ergens allergisch voor is of niet. Hieronder een lekker en gezond receptje voor rond de 7/8 maanden. Je baby mag dan meer dan alleen groente, bijvoorbeeld ook een aardappeltje, wat pasta of couscous.”

Dit heb je nodig

Tip van Nina

“Je kan de hoeveelheden bijvoorbeeld verdubbelen en een portie invriezen. Altijd makkelijk om een voorraadje te hebben.”

  • Tip van Nina

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 11-09-2013

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member