×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Kidsproof

KIDS: hotdogs

Leuk, vandaag weer een artikel van Inge van mamamanager.nl! Lees je mee?

Inge: “Dé manier om mijn kind enthousiast aan tafel te krijgen, is samen koken. Dan weet hij wat er in het eten zit, heeft hij vaak even mogen voorproeven en is hij veel meer geneigd zijn bordje ook daadwerkelijk leeg te eten. Onze jongen wil niets liever dan helpen, en wie ben ik dan om hem daarin tegen te houden, toch?! Praktisch is het niet, maar leuk wel en met een beetje mazzel is het nog lekker ook.”

“Als je samen met je kind(eren) gaat koken, is het wel belangrijk om goed in de gaten te houden wat je kind al wel of nog niet kan. Teun is net 3 en dat betekent bijvoorbeeld dat hij dus niet de komkommer mag snijden of in de hete pan mag roeren, hoe jammer hij dat zelf ook vindt. Wat wel heel goed samen kan (en zich ook nog eens leent voor allerlei variaties), is broodjes maken. Op Pinterest zag ik al een paar keer de ‘hotdog-in-dog’ voorbij komen, oftewel een worstenbroodje in de vorm van een hondje. Dat is dus de variant die wij hebben gemaakt, al bleken mijn klei-vaardigheden niet zo goed als ik had gedacht… Met enig inlevingsvermogen zijn op de foto terug te vinden: één mislukte hond, een vlinder en 2 raketten.”

Natuurlijk leent dit recept zich voor vele (gezondere) variaties en het is dé manier om je kind kennis te laten maken met ingrediënten die hij of zij anders absoluut niet aan zou raken. Door het te verstoppen in een leuk broodje, is het voor je kind vaak veel aantrekkelijker. Probeer bijvoorbeeld deze eens:
– met een in ham gerolde asperge
– met geitenkaas en walnoten
– met reepjes paprika en plakjes chorizo
– of zoete én gezonde broodjes met wat stukjes appel, gehakte pure chocolade en fijngehakte dadels

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 22-01-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member