×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Kidsproof

KIDS: healthy speltpoffertjes

Poffertjes zijn voor mij de ultieme guilty pleasure. Het liefst met een flinke klont boter en belachelijk veel poedersuiker. Daar maak je mij zo blij als een kind mee! Maar hoe lekker ze ook zijn, echt gezond kun je ze niet noemen. Nou moet je natuurlijk af en toe kunnen zondigen zonder schuldgevoel, maar het is nóg beter als je vaker van deze lekkernijen kunt genieten, wetende dat ze helemaal zo slecht nog niet zijn. Daarom maakte ik deze healthy versie. Eigenlijk heel simpel: door alle ingrediënten te vervangen door een gezondere variant en de topping te vervangen door iets anders lekkers.

Deze healthy poffertjes van speltmeel kun je dus heerlijk samen met je kids opsnoepen. Of als je er zelf niet zo van houdt, voor je kids maken. Ze zullen er gegarandeerd van smullen!

Ik heb voor dit recept trouwens een speciale poffertjespan gebruikt, maar je kunt ze ook prima in een gewone koekenpan bakken.

Dit heb je nodig

Tip van Nina

“Zijn jouw kids dol op chocolade? Dan kun je ook kiezen voor een topping van gesmolten chocolade: smelt pure chocolade (minimaal 72% cacao) au bain marie (eventueel met wat kokosolie erbij om de chocoladesaus romiger te maken) en besprenkel de poffertjes hiermee. Mmmm!”

  • Tip van Nina

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 08-04-2015

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member