×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Kidsproof

KIDS: Gezonde muffins

Woensdag, KIDSdag! Met vandaag weer een leuke bijdrage van Inge van mamamanager.nl.

Inge: “Zondag vind ik altijd de lekkerste dag van de week. We zijn allemaal thuis, we hoeven niks en we mogen alles (nou ja, bijna alles dan…). De zondag begint natuurlijk met een lekker ontbijtje, en meestal maken Teun en ik dat samen. Omdat ik nogal hou van lekkere dingen bakken, eten we al vaak genoeg zoete lekkernijen. Ik doe mijn best om het snoepen te beperken en vooral gezond te eten, maar feit is natuurlijk dat veel recepten veel suiker bevatten.”

Mmm, da’s nog eens een gezond en lekker ontbijt: gezonde muffins!

“Cake en taart uiteraard, maak ook ontbijtgerechten zoals muffins zitten barstensvol suiker. Daarom ben ik ook zo blij met dit recept voor heerlijke en gezonde muffins, wat sinds kort helemaal favoriet is in ons huis.”

“De muffins worden gemaakt zonder suiker en zonder bloem, maar met havermout, waarmee je dus een hele gezonde variant hebt op de klassieke muffin. Zoals bij de gewone muffins, kun je ook deze helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Kies één van de variaties hieronder of verzin zelf een lekkere combinatie. Als je van zoet houdt, kun je er eventueel nog een beetje honing door doen. Je kunt de muffins direct warm eten, dan vind ik ze het lekkerst. Eventueel smeer je er een beetje boter en jam op.”

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 12-02-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member