×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Kidsproof

Gezonde kindertraktatie Rupsje Nooitgenoeg

Te gek, weer een bijdrage van Pien van www.depanvanpien.nl! Haar zoon Faas werd een jaar. Tijd voor een feestje, mét traktatie natuurlijk! Pien maakte schattige Rupsjes Nooitgenoeg met fruit. Wat een leuk idee! Een echte gezonde kindertraktatie!

Pien: “Onze Faas werd in oktober al weer 1! Wat is de tijd omgevlogen, het klinkt cliché, maar het is echt waar. Zoveel mooie momenten meegemaakt, ook op eet- en drink gebied. Faas is een echte alleseter, ook nu hij met ‘de pot’ mee-eet. Erg fijn. ”

Hoe leuk deze gezonde kindertraktatie: Rupsjes Nooitgenoeg!

“Als het moment van 1 worden eraan begint te komen, moet je misschien ook over een traktatie na gaan denken (als je kindje op een kinderdagverblijf zit tenminste). Op de kinderdagverblijven vragen ze vaak om iets gezonds, dat kan best lastig zijn. Vinden de kinderen het dat wel lekker? Hebben ze niet liever iets van snoep? Wel zo makkelijk! Nee hoor, genoeg gezonde en makkelijke ideeën. Ik deed mijn inspiratie op op Pinterest. Een platform waar je allerlei prikborden hebt met foto’s. Niet alleen op gebied van eten, maar ook interieur, mode, fotografie enz. enz. Ik kan er uren rondneuzen en verdwalen. Al snel stuitte ik op deze schattige en gezonde rupsjes!”

“Als je kinderen hebt ken je ongetwijfeld het boek Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle. Een rupsje wat elke dag iets lekkers eet tot hij niet meer kan en een mooie vlinder wordt. Een leerzaam en leuk boek, een echte aanrader!”

“Deze rupsjes zijn erg makkelijk te maken. Alleen de oogjes kosten misschien wat tijd. Toen ik Faas ophaalde van het kinderdagverblijf na het trakeren kreeg ik van de juffen veel complimentjes: ‘wat origineel en wat gezond’, ‘alle kinderen hebben het opgegeten!’. Erg leuk om te horen. Hieronder het receptje!”

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 20-11-2013

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member