×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Käsnudeln

Heb je van het weekend nog niet zo veel plannen? Dan is dit echt een te gek recept om eens uit te proberen: Käsnudeln. Oftwewel, kaasknoedels. Hm, dat klinkt eigenlijk niet zo smakelijk, maar believe me, dat is het wel. Ik was in juni een paar dagen in Oostenrijk, in Karinthië om precies te zijn, en daar at ik deze deeg-kwarkbommetjes. Het zijn een soort grote ravioli, gevuld met een soort hele jonge kaas, broodkruim en verse kruiden. Lekker vullend en zacht van binnen dus. Het is een echte specialiteit daar. En ik at ze niet zomaar, nee, ik leerde ook nog eens hoe je die deegkussentjes maakt tijdens een workshop! En da’s mooi, want als je ze goed kan maken (vooral als je dat leuke patroontje aan de bovenkant in de vingers hebt, het krendeln) ben je klaar om te trouwens. Altijd handig!

Ik maakte en proefde de Käsnudeln bij een enthousiaste boerin thuis. Melitta Spendier. In haar keuken gingen we aan de slag. Erg leuk! Dus alvast een tip voor als jij Karinthië eens gaat bezoeken (DOEN!), volg een workshop bij Melitta in het plaatsje Egyden. Of koop haar vacuümverpakte Käsnudeln om thuis te koken, dat mag natuurlijk ook.

Melitta maakte haar Käsnudeln in flinke porties.Ik houd dezelfde eenheden aan. Dan kun je ervan eten met een mannetje of zes! Ik zeg: time for a Käsnudeln-party! Ohja, in Karinthië maken ze de knoedels met een product dat Topfen heet. Het is een soort romige kwark, maar dan erg vast en rul. Onze kwark is stukke natter. In Nederland is Topfen niet te koop. Ik heb een beetje wat dingen uitgeprobeerd in mijn eigen keukentje. Wat ik eigenlijk al wist: kwark is veels te nat. Ook als je het in een theedoek met zeef een paar uur laat rusten. Hüttenkäse is te droog, daar is geen vaste vulling mee te maken. Wat nog het beste werkt is ricotta met een heel klein beetje uitgelekte kwark erdoor. Nou, hier komt het recept!

Dit heb je nodig

Tip van Nina

“Nu je het basisrecept van het deeg hebt, kun je het ook lekker on-Karintisch vullen met andere zaken. Aardappelpuree? Of wat mozzarella en tomaatjes door de ricotta? Mmmm.”

  • Tip van Nina

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 05-07-2013

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member