×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Jamie in 15 minuten – recept camembertrolletjes met cranberrysaus & review

Wat is -ie mooi zeg, het nieuwste boek van Jamie Oliver. Eerlijk waar, een van de fijnste kookboeken van 2012. Jamie in 15 minuten bevat geweldig mooie foto’s en staat gewoon bomvol gerechten die niet alleen een lust zijn voor het oog, maar ook gewoon écht lekker. En naast vis- en vleesrecepten staan er ook een flink aantal groentegerechten in dit boek. Wat dacht je van ricottabeignets met courgettesalade? Of groentecurry met papadums en muntyoghurt? Of de lekkerste zelfgemaakte falafel? De recepten komen uit alle windstreken en geloof me, het water loopt je in de mond als je dit boek doorbladert.

Ik had een uitdaging aan mezelf gegeven: een recept uit dit boek koken, dat óók nog eens kerstwaardig is. Gelukt, hoor! Jamie noemt dit recept: ‘Camembertpakketjes met najaarssalde & cranberrydip’. Ik heb de najaarssalade weggelaten (ik serveer het met kerst met een andere salade) en noem het geen pakketjes, maar rolletjes.

Waarom is dit een geschikt recept voor kerst? Ten eerste omdat er cranberry’s inzitten. Mmm, ik vind die zure besjes zó lekker en ze passen natuurlijk helemaal bij kerst. Ten tweede is het verrassend: camembert met citroen? Ja! Verrassend fris! Ten derde omdat dit een recept is dat voor iedereen toegankelijk is, je hebt er geen ingrediënten voor nodig die moeilijker te vinden zijn. Dat is wel een klein nadeel aan het boek: je hebt soms aparte kruiden en specerijen nodig zoals blaadjes van de kaffir-limoen, of weinig voorkomende groenten zoals gele sperziebonen. Dat is soms wel jammer. Maar goed, dit recept heeft dus geen lange ingrediëntenlijst en er staan ook geen rare dingen in. Wel heb ik het een heel klein beetje aangepast. Iets minder walnoten (anders wordt de vulling iets te droog vind ik), en er moet wel wat peper en zout bij. Maar verder…. Om je vingers bij op te eten!

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“Ik ga er deze salade bijmaken met kerst. Superfeestelijk!”

  • Tip van Elise

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 19-12-2012

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member