×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Hele bloemkool uit de oven met vadouvan boter

Gesponsord – Oh hallo, perfect bijgerecht (of zelfs hoofdgerecht!) voor Kerst. Kijk nou, wat een pláátje! We hebben een heerlijke Hollandse bloemkool ingesmeerd met zo’n beetje het lekkerste botermengsel wat je kunt bedenken: boter met vadouvan-kruiden. En die bloemkool gaat de oven in. Dit is een hele bloemkool uit de oven met vadouvan-boter, dus! En niet zomaar boter, nope, we gaan voor Lurpak®  ongezouten roomboter. De boter zorgt voor een ontzettend lekkere, malse bloemkool. Die ook nog eens barst van de smaak door de vadouvan, maar óók doordat we ‘m afmaken met nog meer van die lekkere boter (uit het kookvocht), én tahin. Waardoor dit gerecht een smaakexplosie wordt! Voeg daar nog wat peterselie, granaatappelpitjes en citroen aan toe en je hebt een heerlijk Hollands kerstgerecht mét Midden-Oosterse twist.

 Lurpak® ken je misschien wel uit de kuipjes, zo lekker smeerbaar. Nou, die is er nu dus ook in een wikkel! De roomboter haalt de beste smaak in de ingrediënten en het gerecht naar boven. Ideaal voor koken en bakken, zoals voor deze feestelijke hele bloemkool uit de oven dus :).

Meer recepten met boter in de hoofdrol? Kijk hier eens! Of nog op zoek naar extra Kerst-inspiratie? Dan bij je bij ons natuurlijk ook aan het juiste adres.

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“Je kunt de bloemkool al in roosjes breken alvorens je hem serveert!”

  • Tip van Elise

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 13-12-2023

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member