×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Ontbijt

Healthy baking: Superfood cake

Ik moet eerlijk bekennen: ik vind superfoods niet heel lekker. Ondanks dat ik écht fan ben van voedsel wat een gezonde werking heeft op je lichaam, word ik niet heel blij van een kom gojibessen, chiazaad, hennepzaad en tarwegras op m’n nuchtere maag. Vorige week stond ik met mijn eetdagboek in de Grazia, waar ik van een voedingsdeskundige als feedback kreeg dat ik moet letten op mijn wekelijkse omega-3 inname. Dat betekent dus minstens 2x per week bijvoorbeeld een vette vis op het menu. En een eetlepel chiazaad in je ontbijt, want ook daar zit volgens haar omega-3 in. Ik heb beloofd dat ik ermee aan de slag zou gaan en belofte maakt schuld. En omdat ik vind dat het wel écht lekker moet zijn, heb ik bedacht om mijn superfoods in een healthy cakebeslag te mengen. Haha!

Ik heb deze superfood cake gemaakt met speltmeel. Mocht je dat niet willen, dan kun je een alternatief met amandelmeel proberen, zoals ik heb gedaan in dit healthy bananabread. Vervolgens kun je al je superfoods erin verwerken die je wilt, zoals gojims, chiazaad, hennepzaad. Maar ook zonder die speciale goedjes is dit al een super cake, door de kokosolie, amandelmelk, cacao, noten en zaden. Dus doe waar jij blij van wordt!

Dit heb je nodig

Tip van Nina

“Mmm, iets laten afkoelen maar vooral warm een lekkere dikke plak eten. Door de cacao heeft het iets weg van chocoladecake. Proberen waard toch? Geniet ervan!”

  • Tip van Nina

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 25-10-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member