×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Gemarineerde tofu uit de oven

Gesponsord – Tofu. Wij vinden dit stevige, vega sojabonengoedje echt ontzéttend lekker, maar we snappen het óók als je denkt; wat móet ik ermee?! Via een vraagsticker op Instagram kwam vanuit jullie opvallend vaak het antwoord ‘iets om tofu lekker te maken!’ binnen op de vraag welke Aziatische recepten jullie zouden willen zien. Nou, Chickslovefood én Go-Tan to the rescue, want als je de gemarineerde tofu uit de oven hebt gemaakt op deze manier, zet je het iedere week op het menu. Het geheim? Sriracha mayo. Ja echt! Deze romige, licht pittige mayonaise zorgt echt voor een heerlijke smaak aan je tofu. Op deze manier wordt het je favoriete vleesvervanger, let maar op. Combineer de sriracha mayonaise met wat honing, olie en sojasaus en hoppakee, daar is je nieuwe favoriete marinade.

De gemarineerde tofu is lekker met wat rijst en een bonensalade van flageolets (kleine beige boontjes), een rood uitje, een theelepeltje gehakte knoflook en een scheutje sushi-azijn.

Enne, een keer wat anders? Je kunt ook prima bloemkoolroosjes of kipfiletblokjes marineren op deze manier! Wij leerden het recept van Han Go, dé man achter onze partner Go-Tan en vinden het helemaal leuk dat we het nu aan je mogen doorgeven :). Dus alsjeblieft, tofu op z’n lekkerst!

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“Gebruik deze marinade ook eens voor bloemkoolroosjes of kip!”

Tip van Nina

“Lekker met rijst en een salade van boontjes, ui, knoflook en azijn!”

  • Tip van Elise
  • Tip van Nina

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 13-06-2024

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member