×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Gebakken bloemkool met couscous

Yes, dit receptje is er weer eentje voor bij de favo’s. Ik las in een Australisch tijdschrift dat Bart voor me had meegenomen over het bakken van bloemkool in het kruidenmengsel za’atar. Ik besloot dat ook eens te proberen, en dan met een lekker couscousje erbij. WINNER! En schrik nou niet van het woord za’atar, ik ga je uitleggen hoe jij dat ook easy peasy in huis kan halen.

Za’atar is een kruidenmengsel van in ieder geval sumak (besjes), sesamzaadjes en vaak tijm en oregano. Een heerlijke combi! Je koopt het in bijna iedere Marrokaanse of Midden-Oosterse winkel, maar de grote Albert Heijns hebben het ook. En je kan het ook prima online scoren. Ik heb deze (die zat ooit bij de foodpost, is tevens de mix die ze vaak bij de Appie hebben).

Nu ik dit weer heb gegeten besef ik me dat ik echt vaker Midden-Oosters achtig moet koken. Jahaa, ik ben dol op pasta’s en pizza’s, maar ook op linzensoep, lekkere couscousjes, granaatappel, falafel, platbrood… Mmm, ook echt mijn keuken, dat Midden-Oosterse. Nou, hier een snel recept met bloemkool!

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 07-03-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member