×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Filostrudel met zuurkool en rookworst

ADVERTORIAL – Het wat koudere weer heeft zo z’n voordelen. Zo mag je weer onbeperkt de Hollandse pot op tafel zetten. Kom maar door met die stamppotten! Ik ben er dol op. Traditioneel met een grote pan draadjesvlees erbij. De laatste tijd vind ik het ook leuk om een twist te geven aan de Hollandse klassiekers. Zoals deze hutstpot met rijst. Vandaag doe ik dat met zuurkool en rookworst. In plaats van een dikke stamppot maak ik een strudel van dun filodeeg, waardoor het toch een redelijk licht gerecht is.

En ik maak dit keer een duurzame zuurkoolstrudel. Vorige week heb ik opnames gehad voor een tv-programma (later meer hierover) waarbij ik blind kaas moest testen. Het ging hier om de smaak van duurzame kazen. Deze kazen waren echter allemaal uit de supermarkt. Tegenwoordig kun je steeds vaker gewoon bij de Albert Heijn duurzame producten kopen. Bijvoorbeeld producten van het huismerk puur&eerlijk biologisch of producten met een keurmerk als Fair Trade Max Havelaar, MSC (duurzaam gevangen vis), Beter Leven en Rainforrest Alliance. Ook Unilever heeft steeds meer duurzame producten in de schappen. Ik let daar eerlijk gezegd niet altijd op, maar door de proeverij ben ik me er weer bewust van geworden. Vandaag dus een voorbeeldje van hoe gemakkelijk je al lekker duurzaam doet. En zonder dat het duur is! De biologische zuurkool is maar 0,79 cent, een bakje biologische crème fraîche nog geen euro en de Unox boeren scharrelrookworst nu 2,09 euro. Geweldig toch?

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 12-11-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member