×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Doperwtenfalafel

Wat is jouw favoriete fast food? Vroeger toen ik nog vlees at was dat een Turkse Pizza met alles erop en eraan, inmiddels delen een frietje mayo-appelmoes en een broodje falafel de eerste plaats. Alhoewel, ik denk wel met een nipte overwinning voor het broodje falafel trouwens, alleen dan moet de falafel niet keihard gebakken zijn (à la sjoelstenen), maar nog lekker zacht van binnen. Na al eerder zelf falafel te hebben gemaakt, besloot ik om ditmaal eens doperwtenfalafel te maken, heel fris! En mijn ultieme tip na wat experimenteren; doe er wat bulgur door voor een heerlijke, stevige bite.

Bulgur vind je tegenwoordig gewoon bij de supermarkt. Bulgur zijn gestoomde, gedroogde graankorrels. Ze worden erg weinig bewerkt, ze zijn niet ‘uitgekleed’ zeg maar, nog vol gezonde voedingsstoffen (eiwitten, ijzer, magnesium en koper). Daarnaast bevatten de korrels weinig vet. Een gezonde keuze dus, ik vind ze heerlijk! Deze falafel smaakt fantastisch terwijl ze hartstikke makkelijk om te maken zijn. Je doet namelijk alles in de keukenmachine en laat daarna de oven het werk doen. Hieronder het recept.

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 11-03-2015

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member