×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

donut

Donut balls met slechts 5 ingrediënten

Het deeg voor donuts maak je normaal gesproken met gist. Maar als ik (Elise) een serieuze sugar craving heb, wil ik natuurlijk helemáál niet wachten tot mijn deeg gerezen is. Dus bedacht ik mijn favo donutballs-recept met zelfrijzend bakmeel! Net zo zoet als classic donuts, maar dan zonder gedoe met gaatjes of wachttijd. Perrrrfect! Enne, deze Sinner Sunday maak je met slechts 5 ingrediënten en in 20 minuutjes zijn ze al klaar. Alles wat je wil als zondagmiddag snackie!

Alles wat je nodig hebt voor deze donut balls, is suiker, kaneel, ei, zelfrijzend bakmeel en melk. Meng de ingrediënten met elkaar tot een dik beslag. Verwarm een flinke laag olie in een hapjes- of frituurpan en bak de balletjes goudbruin. Laat ze even afkoelen en rol ze door de kaneelsuiker. Done! Zo simpel en oh-zo-lekker. Ideaal om snel je zoete trek te stillen.

Meer heerlijke sinners zien? We hebben nog veel meer lekkers voor je klaarstaan, die vind je hier. En als je echt niet genoeg kunt krijgen van al dat zoete lekkers, deze donut balls komen uit ons meal planning kookboek. Voor iedereen met een druk leven die toch graag lekker (en gezond) wil eten: dit boek is voor jou!

Dit recept komt uit ons meal planning – kookboek, shop ‘m door op de cover te klikken:

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“Bewaar de balletjes in een afgesloten doos, dan zijn ze 2 dagen lekker.”

Tip van Nina

“Je kunt de donutballetjes ook invriezen. De ochtend van tevoren uit de vriezer halen, dan zijn ze tegen de namiddag weer prima te eten. ”

  • Tip van Elise
  • Tip van Nina

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 07-07-2024

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member