×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Couscous à la Ivo’s gepocheerde ei met biet

Toen ik vorige maand 30 werd, heb ik een dinerparty georganiseerd voor 30 man. Kan je niet gemist hebben toch? Zo wel, bekijk hier de vlog van deze heerlijke avond! Samen met mijn kookhomie Ivo bereidde ik een 7-gangendiner met bijpassend wijnarrangement. Onder andere mijn studievriend Sander vroeg me of de recepten nog online kwamen, omdat het zoo lekker was 🙂 Nou hierbij San! Een van de toppers van die avond was het voorgerecht: ovengegaarde biet met gepocheerd ei, krokante prei en mosterdvinaigrette. Zelfs mijn vlees-etende vriend was lyrisch over dit vega-gerecht. Dus maakte ik het nog eens thuis maar dan als diner met couscous.

Mocht je een vega-vriendin te eten krijgen? Of zelf vega zijn en een spectaculair gerecht willen serveren? TRY THIS. Ongelooflijk lekker met het zachte van het ei, het zoete van de biet en dan die knapperige prei, dat is zoo lekker, daar kun je écht haast niet vanaf blijven tijdens het bereiden. En ja alle credits voor mijn kookhomie, waarvan wij allemaal denken dat -ie stiekem chef is ? Hij is écht goed, dus bij deze een ode aan hem. En oké, hij heeft dit recept geïnspireerd op een kookworkshop van Julius Jaspers, maar toch, hoe Ivo in de keuken te werk gaat is echt waanzinnig. Komt -ie!

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 11-02-2015

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member