×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Boekweitpannenkoekjes met geitenkaas, broccoli en zonnebloempitten (glutenvrij!)

Elise had al eens het verzoek gekregen om het recept voor een glutenvrij gerecht online te zetten en nu ben ik ook nog eens bij wijze van experiment twee weken glutenvrij aan het eten voor een artikel in Cosmopolitan. Het idee daarvan is om te ontdekken of ik me lichamelijk beter ga voelen, minder opgeblazen en zo. Tijd voor een glutenvrij artikeltje op Chicks love food dus! De twee weken zijn bijna om, en eerlijk gezegd voel ik me precies hetzelfde als voorheen. Maar door deze glutenvrij-actie ben ik wel weer gestuit op nieuwe ontdekkingen. Zoals op boekweitmeel.

Goed vullend en glutenvrij: boekweitpannenkoekenAls je geen gluten mag (of wilt) eten, moet je zaken als pasta, brood (tarwe, spelt, etc.), paneermeel en pizzabodems mijden. Hel! Maar gelukkig hoef ik dat maar twee weken te doen. En dan houd je het prima vol, moet ik zeggen. Aardappelgerechten kun je gewoon eten, evenals rijst. En natuurlijk veel fruit en groenten. In veel sauzen en bewerkte producten zitten ook gluten, maar gelukkig at ik die al nauwelijks.

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“De kaas kun je vervangen door iedere andere kaas met veel smaak. De broccoli kun je ook vervangen door bijvoorbeeld (een mix van) ui, paprika, spinazie en champignons. Whatever you like! En natuurlijk, als je wel gluten mag en niet zo snel aan boekweitmeel kunt komen, kun je 'gewoon' meel gebruiken.”

  • Tip van Elise

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 29-02-2012

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member