×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Aardbeienjam – ZELF MAKEN

Als je Chickslovefood volgt, weet je dat we staan voor vooral gezonde, makkelijke recepten zonder gekke toevoegingen. Toegegeven: het Zelf Maken recept van vandaag is alles behalve gezond, máár het is er wel een zonder E-nummers of conserveermiddelen. Het is typisch zo’n recept dat je heel makkelijk zelf kunt maken en net zo lekker is als een potje uit de supermarkt. En daar houden we van.

 

Deze zelfgemaakte aardbeienjam is gemaakt volgens grootmoeders recept, dat wil zeggen: we hebben de aardbeien eerst een nacht in suiker laten staan. Op deze manier kunnen de vruchten goed binden en krijg je een mooie, smaakvolle jam. En geloof ons, dat nachtje wachten is het zeker waard! Dus, zelf aardbeien jam maken? Lees dan snel verder.

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“dit is een recept voor aardbeienjam, maar je kunt natuurlijk ook andere vruchten gebruiken. Bosbessen bijvoorbeeld, of bramen. Of een combinatie van allemaal ;-). It's your party!”

Tip van Nina

“Wil je liever geen nachtje wachten op je jam? In plaats van gewone suiker kun je ook geleisuiker gebruiken. Dit koop je gewoon in de supermarkt en bevat van zichzelf al pectine (om te binden) en citroenzuur.”

  • Tip van Elise
  • Tip van Nina

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 15-04-2016

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member