5x recept met broccoli

Broccoli is in het seizoen! Ik ben er gek op. Zo gek dat het ook Mathis zijn eerste hapje was, haha. Maar goed, in dit artikel even de focus op grote mensen voer. Vandaag een round up van vijf heerlijke recepten met broccoli, die echt het maken waard zijn. Smakelijk!

Broccoli2

1. Spaghetti met broccolipesto
Natuurlijk ken je de ‘gewone’ groene pesto. Die is gemaakt van basilicum. Maar wist je dat je ook prima groene pesto van broccoli kan maken? In dit artikel lees je hoe. Very easy natuurlijk. Aanrader!

2. Broccolinuggets
Vergeet kipnuggets… go broccolinuggets! Een ideale manier om groente bij je kleine naar binnen te krijgen. Samuel van Elise is er gek op! En met maar 4 ingrediënten is ook dit recept appeltje eitje. Hier lees je hoe je deze groentenuggets maakt.

3. Pita’s met broccoli en geitenkaas
Eén van m’n favo’s: deze goedvullende, gezonde pitabroodjes. Lekker vega, in een pita hoeft echt niet per se shoarma. Het is een 5 or less’je, dus zoals je van ons gewend bent: klaar in een wip! Hier vind je het recept.

4. Broccoli-kaaskoekjes
Met broccoli kun je méér dan het alleen in roosjes serveren. En er pesto van maken. En nuggets. En in een pita stoppen :). Je kunt er ook heerlijke koekjes mee maken, met kaas en munt. Succes gegarandeerd. Zo lekker! Hier zie je hoe je ze maakt. Serveer jij ze binnenkort als bijgerecht?

5. Rijstnoedels met snijbonen en broccoli
We gaan ook nog even op de Aziatische tour in dit artikel. Wat dacht je van broccoli door je noedels? Kan prima! Garnalen erbij, lekker sausje… mmmm… Aan tafel! Klik hier voor het recept.

JE KUNT NÚ ONS TWEEDE BOEK: HET SKINNY SIX KOOKBOEK KOPEN, KLIK HIER!
ENNE, HEB JE ONS EERSTE BOEK NOG NIET? DE TIENDE DRUK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAMFACEBOOKTWITTER EN YOUTUBE!

Borccoli

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

8 reacties

Lysanne -

Broccoli is één van mijn favoriete groente! Alleen eet ik het meestal ‘zo’. Dus deze recepten zijn voor mij erg handig om eens wat anders te maken!

Ilse van Kreanimo -

Oh fijn! Mijn kindjes zijn gek van broccoli 🙂

Nesrin -

Oeh la la broccoli met kikkererwten lijkt mij een verrassende combinatie. Mijn zoon vind broccoli rauw nog altijd het lekkerst.

Cheese and Chinese -

Yasss, mijn lievelingsgroente!

Nicole -

Hier ook een broccoli gek. Leuk overzicht!

Margot -

Ik vind broccolipesto nog steeds een leuk idee!

Eva -

Oeh ik ben dol op broccoli! Mijn favoriet! Hee die klinkt lekker met pesto. Ik ga hem nu bekijken!

MARIJKE -

Broccoli is altijd een goed idee! Leuk al deze variaties!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube