×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

5 or less

Chinese mie met spruitjes en krokante tempeh

Mmm, dit is weer een blijvertje hoor, jongens! Ik was met vriendin Anne in Hong Kong aan het appen voor 5 or less-inspiratie en die stelde voor om iets met spruitjes te doen. Ja, spruitjes! Vroeger vond ik ze vreselijk vies. Ik moest er van mijn moeder altijd zoveel eten als mijn leeftijd. Dus zes toen ik zes was, zeven toen ik zeven was… Maar nu vind ik ze heerlijk! Kwestie van wennen, denk ik.

Mmm, spruitjes wokken, en dan met wat tempeh en cashews door de mie. Topper!

Ik besloot ze kort te koken en dan te wokken met allerlei andere lekkere dingetjes. Gelukt! En dat met maar vijf ingrediënten. Ohja, tempeh is van sojabonen gemaakt (en is vegan). Je kunt het lekker krokant bakken, ik vind het lekkerder dan tofu omdat het stevig is. Je koopt het bij de natuurwinkel of toko, maar hier hebben ze het ook gewoon bij de Digros. Nou jongens, hier mijn nieuwe favo Aziatische gerecht met gewokte spruitjes.

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“Lekker met gebakken uitjes voor een extra crunch!”

  • Tip van Elise

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 05-11-2013

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member