×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

KIDS: Pannenkoek-lolly’s

Pannenkoeken zijn mijn favoriete Hollandse lekkernij. Als ik vroeger mocht kiezen wat we gingen eten koos ik altijd pannenkoeken of poffertjes. Het allerfijnste aan pannenkoeken is wel dat je eindeloos veel keuze hebt in beleg. Je kunt ze eten met stroop en poedersuiker, maar ook met fruit, jam, appelstroop of chocoladepasta. En natuurlijk ook met kaas en spek voor een hartige variant. Ik kwam nooit toe aan alle verschillende lekkernijen, omdat 3 pannenkoeken al best wel vullend is voor een kleine meid. Maar daar heb ik nu iets op gevonden: Pannenkoek-lolly’s!

poffertjes1a-738x523

Pannenkoeken aan een stokje dus. Dit zijn geen poffertjes, maar misschien is dit ook wel een oplossing voor als je geen poffertjespan in huis hebt 😉 Deze kleine pancake pops kan je dippen in al je favoriete belegsoorten zonder er eentje over te hoeven slaan. Ook ideaal voor kinderfeestjes, waarbij je niet gelijk een avondmaaltijd wil serveren, maar wel een kleine lekkernij. Het is niet moeilijk om deze mini-pannenkoekjes aan een stokje te krijgen. Maak gewoon je favoriete pannenkoekenrecept en haal een stapeltje satéprikkers in huis. Hieronder vind je het receptje zoals ik ze gemaakt heb: basis pannenkoekenbeslag met speltbloem.

Men neme:
– 250 gram speltbloem
– 500 milliliter halfvolle melk
– 2 medium eieren
– Een snufje zout

En zo doe je het:
– Zeef de bloem in een grote kom.
– Mix de eieren en de melk beetje bij beetje door de bloem tot een glad beslag.
– Verwarm in een koekenpan een klontje boter of een scheutje olie.
– Schenk met een kleine soeplepel of juslepel een klein beetje beslag in de pan. Hou de lepel op 1 plek en maak met het laatste restje beslag in de lepel het poffertje helemaal rond.
– Leg een satéprikker in het natte beslag, maar druk hem niet door dan breekt het pannenkoekje. Als het beslag niet vanzelf over de satéprikker loopt kan je nog een klein beetje beslag op de prikker schenken.
– Bak het pannenkoekje in 3 à 4 minuten goudbruin. Draai hem dan om en bak ook de andere kant. Het draaien kan je het beste gewoon met een spatel doen. De satéprikker kan namelijk heet zijn.
– Herhaal dit tot je beslag op is! Natuurlijk kan je meerdere pannenkoekjes in een pan kwijt. Zorg er wel voor dat de prikkers niet over elkaar liggen, dan liggen ze schuin en zitten ze straks niet goed vast.

Enjoy!

DE VIIJFDE DRUK VAN ONS KOOKBOEK IS ON HIS WAY! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN  TWITTER

poffertjes2

Poffertjes3

poffertjes4

poffertjes5

poffertjes6

Dit recept is geschreven op 14-01-2015

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member