×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

KIDS: 5x superfoods voor kinderen

Het is voor iedereen belangrijk om lekker afwisselend te eten. En ik zou ook niet anders willen. Ik geniet ervan als ik ontzettend gevarieerd eet, dat voelt goed, dat voelt gezond. Ik krijg er energie van waardoor ik helder en alert het einde van de dag haal. Want hoe gek ik ook ben op pizza fungi (om maar wat te noemen ;)), ik moet er niet aan denken om 7 dagen per week zo’n zware jongen weg te werken. Als ik heel veel kleur op mijn bord zie, vooral als het gaat om groente en fruit, word ik blij!

Haver is een echte brain food voor kids. Dus bakken maar, deze havermuffins!

Haver is een echte brain food voor kids. Dus bakken maar, deze havermuffins!

Gevarieerd eten is gewoon heel belangrijk, dat weet iedereen. Het is de enige manier om àlle belangrijke voedingsstoffen, vitamines en mineralen binnen te krijgen. Maar wist je dat een kind soms net wat meer van bepaalde voeding kan gebruiken dan volwassenen? Dat zit ‘m allemaal in één ding: groei. En niet alleen de buitenkant van het lichaam groeit, maar ook de hersenpan. Hieronder vijf verrassende voedingsmiddelen op een rij die stofjes bevatten die goed zijn voor volwassenen, maar zeker ook voor kids. Allemaal doordat ze echte superfoods voor de groei en optimale werking van hersenen zijn. Brain food for kids dus!

1. Lijnzaad
Lijnzaad barst van de omega 3. Dat zijn vetzuren die ervoor zorgen dat de hersenen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Zo is jouw kleine niet alleen een beauty, maar heeft hij of zij straks ook echt de brains :). Het lichaam neemt lijzaad het beste op als het gebroken is. No problem, bijvoorbeeld Zonnatura en Ekoplaza verkopen zakken gebroken lijnzaad. Het is heerlijk door een smoothie of pudding, of over een yoghurtje of salade. Of roer het eens door pannenkoekenbeslag! Omega 3 veturen zitten trouwens ook volop in vette vis.

2. Griekse yoghurt
Ook Griekse yoghurt zou erg goed zijn voor de gezondheid van de hersenen. Volle Griekse yoghurt bevat méér proteïne dan andere yoghurtsoorten, en deze proteïne kan de hersencellen helpen bij het zenden en ontvangen van informatie. Zo, een echt brain food dus! Maak bijvoorbeeld eens een flinke portie tzatziki, bekijk in dit old school filmpje hoe je dat doet.

3. Haver
Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat kinderen die ‘s ochtends een bord havermoutpap eten, beter op school presteren en lamger hun concentratie vasthouden, dan kinderen die bijvoorbeeld cornflakes eten. Dit komt omdat haver heel langzaam verteert, waardoor het de hele ochtend lang energie afgeeft en kids dus alert blijven. Laat die hersentjes maar kraken, jongens! Hier vind je ontzettend veel lekkere haverrecepten.

4. Kurkuma (of koenjit)
Didn’t see that one coming! Volgens onderzoek laat de specerij kurkuma (of koenjit, of geelwortel) de hersenen zo’n beetje letterlijk groeien. Het is dus écht superfood voor het brein dat nog in ontwikkeling is. Een soort drugs voor groeiende hersenen, wauw! Misschien wil jouw kind wel een extra portie van deze salade?

5. Eieren
Kinderen die iets eten waar veel proteïne in zit, zoals eieren, zullen zich beter kunnen concentreren, aldus Amerikaans onderzoek. Dus wat voor Griekse yoghurt geldt, geldt ook voor eitjes: a real brainfood!

En nee, ik ben geen voedingsdeskundige, ik vind het gewoon heel leuk om te lezen over wat voeding met je lichaam doet, that’s all! Doe er je voordeel mee :)!

DE DERDE DRUK VAN ONS KOOKBOEK IS IN DE MAAK. WE ZIJN ZO ONGELOOFLIJK TROTS. HEB JE ‘M NOG NIET? BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN  TWITTER

Indiase Salade

Extra portie kurkuma, anyone?

Dit recept is geschreven op 12-11-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member