×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

KIDS: 4x gezonde kindertraktaties

De jaarlijkse verjaardagstraktatie in de klas: als je denkt dat je er hopelijk nog mee weg komt om een paar Nibbits aan een dropveter te rijgen, dan heb je het waarschijnlijk mis. De eisen zijn behoorlijk hoog! Het moet tegenwoordig namelijk niet alleen lekker smaken, maar ook nog eens gezond zijn. Scholen vinden het belangrijk dat er verantwoorde traktaties de klas rondgaan. Om je kind toch niet met een mand mandarijnen op zijn verjaardag naar school te sturen, zetten wij vier gezonde kindertraktaties voor je op een rij!

Havermuffins

Je staat er wel een paar uurtjes voor in de keuken, maar jouw kleine scoort punten als hij met deze muffins op school aankomt.

1. Havermuffins
Mini havermuffins met blauwe bessen. Je bent wel even aan het bakken, maar dan heb je ook wat. Heerlijke, best wel gezonde muffins! Smullen! Het recept vind je hier. Liever iets sneller klaar en nóg gezonder? Probeer deze muffins dan eens.


2. Broodsushi
Sushi, maar dan een stuk eenvoudiger. Haal de korstjes van het (spelt)brood, plet het met een deegroller en snijd er lange plakken van. Gebruik een beetje creamcheese als eerste laagje zodat het lekker plakt en ga verder los met avocado, komkommer, een stukje omelet, misschien wat kaas… Met stokjes eten is verplicht! Succes gegarandeerd.

3. Gezonde rupsjes
Hoe cute zijn de rupsjes van onze gastschrijfster Pien (zie foto hieronder)! Ga met witte druiven en aardbeien aan de gang, en de kids hadden nog nooit zo’n feestelijke én lekkere fruithap! Het recept vind je hier.

4. Gezonde chippies
Ook een ideetje van Pien: gezonde groentechips. Bak een paar hele platen vol gezond chips en verdeel de chippies over leuke papieren zakjes. Snacken was nog nooit zo gezond! Het recept vind je hier.

Als je koter met deze traktaties op school aankomt kan het niet meer fout gaan. Verantwoord, lekker en het ziet er ook nog eens super leuk uit. Punten bij juf, meester, je eigen kind én de hele klas!

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Gezonde rupsjes

Een gezonde fruittraktatie. En…

Gezonde Chips

… een gezonde groentesnack!

Dit recept is geschreven op 26-02-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member